Hak-İş Genel Başkanı Arslan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi halkın yüzde 51 oyunu almışsa bizim için cumhurbaşkanı konusu bitmiştir.

07.06.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili "Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi halkın yüzde 51 oyunu almışsa bizim için cumhurbaşkanı konusu bitmiştir. Sonuçta halk seçecekse halkın seçtiğine herkes saygı gösterecektir" dedi.

Arslan, Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası Konya Şubesi'nin, Zindankale Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Arslan, kongrede demokratik bir süreç yaşandığını söyledi.

Delege seçimlerinin yapıldığı kongrede adayların ortaya çıktığını belirten Arslan, "Seçilen ve seçilemeyen mutlu. Kavga etmeden, çatışma ve tartışma olmadan olgunlukla arkadaşlarımız kongre sürecini tamamladılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Arslan, seçimleri önemsediklerini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez halkın cumhurbaşkanını seçeceğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Bu durum HAK-İŞ'in talep ettiği bir şeydi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan girişimleri saygıyla karşılıyoruz. Siyasi partiler çatı aday veya farklı kriterler koyarak, 'böyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz' demelerini demokratik bir süreçte anlayışla karşılamak lazım. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları içerisinde cumhurbaşkanı adayı olma hakkına haiz bütün yurttaşlarımızın cumhurbaşkanı olma hakkı var. Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi halkın yüzde 51 oyunu almışsa bizim için cumhurbaşkanı konusu bitmiştir. Sonuçta halk seçecekse halkın seçtiğine herkes saygı gösterecektir. Cumhurbaşkanını seçim sürecinde önemli olan barış içerisinde Türkiye'de krizler ve kaoslar yaşanmadan halkın sandığa gidebileceği bir atmosferi korumamızdır. 30 Mart seçimleri başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerini de başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı temenni ediyoruz."

Taşeron işçilerin büyük bölümü kendilerini korumasız görüyor

Arslan, taşeron işçiliği konusunda da araştırmalar yaptıklarını dile getirdi. Yapılan araştırmalarda, işçilerin büyük bir bölümünün kendilerini korumasız gördüklerini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Bunları modern çağdaş köleler olarak görüyoruz. Şu anda taşeronluk sistemi modern köleliği getiriyor. O zaman biz bu köleliğe karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Bu modern kölelerin haklarını ve hukuklarını sonuna kadar korumak için mücadele edeceğiz. Onlara çağrımız var. Gelip sendikalara üye olsunlar. Sendikal mücadeleye katılmazsanız hak alamazsanız. Hak almanın yolu, risk almaktan geçiyor. Risk almak da üye olmaktır. Bu üyeliği ve mücadeleyi inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Bugünkü bu yapıyı değiştireceğiz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hak-İş Genel Başkanı Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement