Hak-İş Genel Başkanı: 'Sözde Mevcut Parlamenter Sistem Bizi Krizden Krize Götürdü' - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Genel Başkanı: 'Sözde Mevcut Parlamenter Sistem Bizi Krizden Krize Götürdü'

Hak-İş Genel Başkanı: \'Sözde Mevcut Parlamenter Sistem Bizi Krizden Krize Götürdü\'

İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri'de Sivil Dayanışma Platformu (SDP) etkinliğinde yaptaığı konuşmada, "Keşke parlamenter sistemi adam gibi işletebilseydik.

21.03.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri'de Sivil Dayanışma Platformu (SDP) etkinliğinde yaptaığı konuşmada, "Keşke parlamenter sistemi adam gibi işletebilseydik. Sözde mevcut parlamenter sistem bizi krizden krize götürdü" dedi.

SDP Kayseri temsilciliğinde bir otelde, odalar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıyı Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı Ahmet Selim Köroğlu yönetti. Etkinliğe konuşmacı olarak Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, SDP Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan, Kadın ve Demokrasi komisyonu üyesi avukat Derya Yanık katıldı.

'PARLEMENTER SİSTEMİMİZ SÖZDE KALDI

Toplantıda söz alan Mahmut Arslan, sendika olarak neden 'Evet' kararı verdiklerini dile getirip, "Ne yazık ki gerçek parlamenter sistemi ikame edemedik. Bu ara sistem ülkemizde bir çok soruna yol açtı. Darbelerin, yaşanan krizlerin faturası iş ve işçi kesimi olarak biz ödedik. O nedenle bu yeni sistemden yana olmamak, evet dememek, ülkemizde, bölgemizde olunmasını istememek demektir. Batı, hayır çıksın istiyor. Keşke, CHP'de ana muhalefet partisi olarak bir başka anayasa sistemi önerseydi,o zaman 2 sistemi tartışırdık. Şu anda önümüze ya mevcut anayasa, ya da yeni sistem ikilemi konuldu. Biz, ülkemizin istikrarını ve bölgede oyun kurucu olmasını istiyoruz. Keşke bu sistem yerine, sistemi adam gibi işletebilseydik, bu gün bunları tartışmazdık. Sözde parlamenter sistem, bizi krizden krize götürdü. Yoksa, parlementer sistemin iyi işletildiği ülkelerde yok değil, var. 17 Nisan, Türkiye için yeni bir gün olacak. Bu arada, siyasi partiler kanunu da gözden geçirmeliyiz. Hayır oyu verecekleri ikna etmeliyiz. Uslubumuza, polimik ve ayrıştıcı dil kullanmamaya özen göstermeliyiz" dedi.

SDP Başkanı Ayhan Oğan da günümüzde yaşananların 2050 yılındaki yeni dünya düzeninin sancıları olduğuna değindi. Oğan, "Tamamen yerli ve milli bir sistemi oylayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hak-İş Genel Başkanı: 'Sözde Mevcut Parlamenter Sistem Bizi Krizden Krize Götürdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    Türkiye Raporu'nun yaptığı ankete göre, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP birinci parti olurken AK Parti ikinci sırada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 35.2'si CHP'ye oy verirken AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu sonucun AK Parti için bir ilk olduğunu belirtti.


Advertisement