Hak-İş Konfederasyonunun 39. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Konfederasyonunun 39. Kuruluş Yıl Dönümü

Hak-İş Konfederasyonunun 39. Kuruluş Yıl Dönümü

Hak İş Genel Başkanı Arslan: "İki aylık bir hükümetin başbakanıyla saatlerce süren ve bizi sabırla dinleyen, sorunlarımızı not eden, çözülmesi gerekenlerle ilgili talimatlar veren, ne yapılması gerektiği hususunda kararlı bir duruş sergileyen bir Başbakanımız var"

22.10.2014 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İki aylık bir hükümetin başbakanıyla saatlerce süren ve bizi sabırla dinleyen, sorunlarımızı not eden, çözülmesi gerekenlerle ilgili talimatlar veren, ne yapılması gerektiği hususunda kararlı bir duruş sergileyen bir Başbakanımız var" dedi.

Rixos Otel'de düzenlenen Hak-İş Konfederasyonunun 39. kuruluş yıl dönümü etkinliğine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Saadet Partisi Genel Başkanı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (MESAM) Genel Başkanı Recai Kutan ile konfederasyona bağlı çok sayıda sendika başkanı ve üyeleri de katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, konfederasyonun her yılını bir önceki yıla göre daha da geliştirdiğini belirterek, "Hak-İş Konfederasyonu 21 sendikasıyla, 81 il temsilcisiyle çeyrek milyona yaklaşan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından bir tanesidir" dedi.

Çalışma hayatıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetine teşekkürlerini iletmek istediğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Henüz iki ayını doldurmamış 62. Hükümetimizin Sayın Başbakanı, göreve geldiği günden itibaren uzun soluklu 4 ayrı toplantıda beraber olduk. İlk defa Çalışma Bakanımızla birlikte uzun süren bir toplantıda bir arada bulunduk. İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere sendikal sorunlarımızı Sayın Başbakanımıza anlattık, taşeron sorununu, iş kazalarını konuştuk. Daha sonra Sayın Başbakanımız bizi başbakanlıkta kabul ettiği KİT mensuplarıyla konfederasyonlarımızın ayrıntılı tanıtımını dinledi. Ne istediğimiz, ne yapmak istediğimizi, neler yaptığımızı dinledi."

Arslan, 6-7 Ekim olaylarının ortaya çıkardığı sorunları, kendilerinden dinlemek adına 27 ildeki temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 400 kişilik temsilciler grubuyla bir araya geldiğini anlattı.

Akil İnsanlar Heyetinin Başbakan Davutoğlu ile yaptığı toplantıyı anımsatan Arslan, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde zannediyorum bir ilk. İki aylık bir hükümetin başbakanıyla saatlerce süren ve bizi sabırla dinleyen, sorunlarımızı not eden, bu konuda çözülmesi gerekenlerle ilgili talimatlar veren, ne yapılması gerektiği hususunda kararlı bir duruş sergileyen bir Başbakanımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, çözüm süreciyle ilgili gelecek beklentilerinin olduğunu da vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Konfederasyonunun 39. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement