Hakan Bayrakçı: Davutoğlu Başa Geçerse AK Parti Yüzde 23'e Düşer - Son Dakika
Güncel

Hakan Bayrakçı: Davutoğlu Başa Geçerse AK Parti Yüzde 23'e Düşer

SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, AK Parti için Ahmet Davutoğlu'nun doğru isim olmadığını düşünüyor.

21.08.2014 13:53  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleşen yakın tahminleriyle dikkat çeken Sonar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı "Başbakanlık için adı geçen isimlerden en az oy alma potansiyeli Davutoğlu'nda. Davutoğlu başa geçerse AKP en çok yüzde 23 alır" diye konuştu.

"SEÇMEN GÜÇLÜ LİDER İSTER"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin AK Parti için sonun başlangıcı olacağını söyleyen Bayrakçı bu tezi seçimlerden sonra da savunmayı sürdürüyor. Seçilecek Başbakan kim olursa olsun AK Parti'nin lideri ve Başbakan olarak elde ettiği gücü görünce bu gücü kimseyle paylaşmak istemeyeceğini ifade eden Bayrakçı "Başa gelen lider kim olursa olsun, bir yerlerden talimat alan bir görüntü çizerse kesinlikle oy alamaz. Seçmen de güçlü lider ister" dedi.

"EN YÜKSEK OY POTANSİYELİ ABDULLAH GÜL'DE"

Bu süreçte Başbakanlık koltuğuna oturması yönünde adı geçen isimlerden en yüksek oy alma potansiyelinin Abdullah Gül'de olduğunu ifade eden Bayrakçı, "Binali Yıldırım da sempatik, kısık sesli beyefendi tavırları olan bir lider olur ve oy alır. Adı geçen isimler arasında en az oyu da Davutoğlu alır. Davutoğlu aranan lider tipi ile uyuşmuyor" diye konuştu.

"PARTİ LİDERİ OLMAYACAK İSMİN BAŞARI ŞANSI OLMAZ"

Bayrakçı " Türkiye'de güçlü bir lider olan Erdoğan tarafından destek gören Davutoğlu formülü de başarılı olmaz mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Seçilecek kişi hem başbakan, hem partinin lideri ve genel başkanı olacak. Bu seçimlerin ardından zaten göreceksiniz. Herkes dönüp ona bakmaya, onu izlemeye başlayacak. Parti lideri olamayacak bir ismin başarı şansı olmaz."

Merkez sağ partilerin geçmişine bakıldığında bu partilerden genellikle birkaç parti türediğine dikkat çeken Bayrakçı şöyle devam etti: " Demokrat Parti'den Adalet ve Yeni Türkiye partisi çıktı. ANAP'tan ve Doğru Yol Partisi'nden de partiler çıktı. AKP içinden gruplar bundan sonra kendi içinde ters düşebilir. Ak Parti içinden de partiler çıkabilir."

"AKP'NİN BAŞARISI CHP VE MHP'YE BAĞLI"

Yeni dönemde Ak Parti'nin geleceğinin sadece kendi içinde oluşacak kadroya değil, muhalefete de bağlı olduğunu ifade eden Bayrakçı şunları söyledi: "Erdoğan'dan sonraki AKP'nin başarısını CHP'nin seçimlere kiminle gideceğine bağlı. MHP'lider değiştirmez, Bahçeli kalır. Ama MHP bir şey yapmasa da ona oy geliyor. Bir kez % 18 aldı durup dururken Şimdi de Erdoğan'ın ardından %22-25 alırsa şaşırmam. AKP'nin kaybedeceği oylar MHP ye gider. CHP de durum kimin başa geçeceğine bağlı."

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında en çok tartışılan konulardan biri de anket şirketlerinin gerçeğin uzağına düşen tahminleri olmuştu. "En iyi biz bildik" diyen Hakan Bayrakçı seçimler için Erdoğan'ın oy tahminini 53.3 olarak açıklamıştı. Gerçekleşen % 51,8 oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu için 38.4 diyerek nokta atış yapan Bayrakçı Selahattin Demirtaş için "% 8.3 oy alacak" demişti. Demirtaş 9.8 aldı. (Kaynak: wsj.com)

Hakan Bayrakçı: Davutoğlu Başa Geçerse AK Parti Yüzde 23\'e Düşer
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hakan Bayrakçı: Davutoğlu Başa Geçerse AK Parti Yüzde 23'e Düşer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • DOKUZUNCU KÖY: Olacağı o zaten ADALET diye geldiler adaletin a sı kalmadı. 33 10 Yanıtla
  • yy: dış politikamız zaten sıfır 14 18 Yanıtla
  • ajanda: hakan bayrakçı 30 mart seçimlerinde ak partiyi yüzde kırkbeş gösteren anketçiler için, onlar seçimden sonra kendilerine başka iş arayacaklar, çünkü ak parti yüzde otuziki oy alacak demişti. . . sonram işte seçim oldu bayrakçı da ulusal kanalda işe başlamış en son duyduğumda. . . yine mi piyasaya çıktı. . . ne var biliyor musunuz. . . fırsatı ve zamanı gelince ipi oynatılarak sahneye çıkarılan çok ne yazık ki. . . . ama yemezler. 17 9 Yanıtla MEMLUK: HADİ BE, 60 LA GELİYORUZ DİYE NARA ATIYORDUNUZ. . 14 MİLYONUN SANDIĞA GİTTİĞİ BİR SEÇİMDE 20. 500. 000 OY RTE YE VERİLDİ 17. 500. 000 OY VERİLMEDİ. . SADECE 3 MİLYON FARK. . . O DA DEVLETİN VALİSİ TOPU TÜFEĞİ, MİTİNG ALANI, TONLA PARA, 32 GAZETE 23 TV, DEVLETLE İŞİ OLAN HOLDİNGLERİN DESTEĞİYLE. . . SENİN AJANDAN HİKAYE ANALTIYOR. 0 0 MEMLUK: DÜZELTME : 14 MİLYONUN SANDIĞA GİTTİĞİ DEĞİL GİTMEDİĞİ OLACAK. . ÇÜNKÜ SANDIĞA 38 MİLYON GİTMİŞTİ. . 0 0
  • hadi altinyüzük: bence yanlıs bır karar davutoglunun basbakan olması demek ak partının sonudemek ben bu kadar dıyorum 16 10 Yanıtla
  • kürt: arkadaş bu bakan daha burnunun ucunu bile göremiyor etrafımıza baksanıza 17 7 Yanıtla
  • hold: Kimse Davutoğlu'nun başbakan olma ihtimalini test etmeye kalkmasın. 13 10 Yanıtla
  • ajanda: kendindeki merteği görmeyen. . . senin gözündeki çöpe laf söylermiş:) 13 8 Yanıtla
  • ergün: yok la veriz 3 ün birini sevinir iktidar hırslıları 6 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement