Erdoğan, Ameliyat Öncesi Hakan Fidan'ın Kendisini Uyardığı Haberini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Ameliyat Öncesi Hakan Fidan'ın Kendisini Uyardığı Haberini Yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisini ameliyat olacağı hastane hakkında uyardığı iddialarını yalanladı.

07.09.2016 08:09  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dere geçerken at değiştirilmez" sözü hatırlatılarak "O dönem kapandı mı" sorusu üzerine, MİT Müsteşarı Fidan ve Genelkurmay Başkanı Akar'ın görevlerine devam edeceği mesajını verdi. Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisini ameliyat olacağı hastane hakkında uyardığı iddialarını ise yalanladı.

Çin'deki G20 zirvesinden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerle sohbetinde hem ülkede yaşanan gelişmeler hem de dış politika konularında değerlendirmelerde bulundu.

'AT DEĞİŞTİRMEDEN' YOLA DEVAM MESAJI

- 15 Temmuz sonrasında "Dere geçerken at değiştirilmez" demiştiniz. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ile ilgili güvensizlik gibi de algılandı. O dönem kapandı mı?

"MİT olsun, Genelkurmay olsun, devlet yönetiminde insan kolay yetişmiyor. Hele hele öyle makamlar var ki bu makamlar sır makamlarıdır. Buralara adam yetiştirmede ciddi sıkıntılar çekersiniz. Maalesef bazı çevreler gerek asker gerekse MİT noktasında sürekli bu tür meseleleri kaşıyorlar. Ülkemiz hassas bir dönemden geçerken, böyle yapılması doğru bir şey değil. Bu konuda daha sağlam durmamız yazım. Süreci bu şekilde devam ettirmemizin gereğine inanıyorum."

FİDAN'IN AMELİYAT UYARISI

- İzmir'de yürüyen FETÖ soruşturması var. FETÖ'ye finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan işadamları ile ilgili Savcı Zafer Dur iddianame hazırladı. O iddianamede bir iddia var. Sizin Başbakanlığınız döneminde ameliyata gireceğiniz zaman MİT Müsteşarı Hakan Fidan, o hastanenin cemaate ait olduğunu öğreniyor ve size bilgi veriyor, orada ameliyat olmanızı önlüyor. Doğru mudur bu?

"Az önce söyledim ya, bu da koskaca bir yalan işte. Hiç alakası yok. Ben zaten, 'Devlet hastanesinde ameliyat olurum' demiştim. Nitekim o ameliyatımı da Pendik Devlet Hastanesi'nde oldum. Bahsettiğiniz iddianameyi duymadım."

Erdoğan, Ameliyat Öncesi Hakan Fidan\'ın Kendisini Uyardığı Haberini Yalanladı

Son Dakika Güncel Erdoğan, Ameliyat Öncesi Hakan Fidan'ın Kendisini Uyardığı Haberini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement