Hakan Pekzorlu, Çölyak Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yollarda - Son Dakika
Güncel

Hakan Pekzorlu, Çölyak Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yollarda

MET-DER işbirliği ve "Kutupayısı Doğa Sporları Malzemeleri"nin koşulsuz desteğiyle gerçekleşen "İz (mit-mir) Bırak" farkındalık yürüyüşüne Kocaeli'den start verdi.

20.08.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli- Hakan Pekzorlu, Metebolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MET-DER) işbirliği ve "Kutupayısı Doğa Sporları Malzemeleri"nin koşulsuz desteğiyle gerçekleşen "İz (mit-mir) Bırak" farkındalık yürüyüşüne Kocaeli'den start verdi.

Çölyak ve PKU hastalarına destek olmak ve hastalıkla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedeflenen projede Hakan Pekzorlu yaklaşık 500 kilometre yolu yürüyerek üç haftada İzmir'e varmayı hedefliyor.

Dünyada ve Türkiye'de birçok insanın yaşamını kısıtlayan önemli ancak halk arasında pek bilinmeyen ÇÖLYAK ve PKU hastalığına dikkat çekmek isteyen Hakan Pekzorlu, "Her gün 20-25 kilometre gitmek istiyorum. Sağlığım ve hava şartları el verirse 3 haftada gitmeyi planlıyorum. Bursa ve Manisa'da yine Çölyak ve PKU Dernekleri bir karşılama yapacak. İzmir zaten varış noktamız. Orada da güzel bir karşılama olacak. Türkiye'de çapında ses getirmek istiyoruz. Bu rahatsızlığa karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çoğu insan bunu bilmiyor. Bu rahatsızlığa sahip insanlar, bizim gibi her şeyi yiyemiyorlar. Çölyak hastalığından muzdarip insanların ömür boyu diyet yapması gerekiyor. PKU'luların işi daha zor. Onlar süt ve süt ürünleri tüketemiyorlar. Ömür boyu diyetlerine uymaları gerekiyor. Bu ürünler de çok pahalı. İnsanlara faydalı olmak için böyle bir seyahat yapmayı planladım. İnşallah amacımıza ulaşırız." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hakan Pekzorlu, Çölyak Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement