Hakkari Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' Istedi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' Istedi

Bakanı Soylu Hakkarililerden rekor 'evet' istedi (2)'O PUSULALARI DA SİZİ DE İMHA EDECEĞİZ'Hakkari programı sonrası Yüksekova İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir düğün salonunda ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

17.03.2017 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanı Soylu Hakkarililerden rekor 'evet' istedi (2)

'O PUSULALARI DA SİZİ DE İMHA EDECEĞİZ'

Hakkari programı sonrası Yüksekova İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir düğün salonunda ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Burada terör örgütü PKK'nın vatandaşları pusula göndererek tehdit ettiğini belirten Bakan Soylu, "Terör örgütü ailelere pusulalar göndererek tehdit edip para istiyor. Bu pusulaları her yerde gördüm. Benim vatandaşlarımdan tehditle para istemek, onun özgürlüğünü ve hürriyetini tehdit etmek ciğerime saplandı. Yüksekova havaalanını yaptırmamak için neler yaptığını en iyi Yüksekova'daki vatandaşlar biliyor. Sakın uçaklara binmeyin diye pusulalar gönderdiler. Neden bölgenin her yerindeyim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla adım adım geziyorum. O pusulaları yazanlara söylüyorum. Bulduğumuz yerde o pusulaları da, sizleri de imha edeceğiz. Benim milletimi korkutamayacaksınız" dedi.

CHP BÖLGEYE GELEMİYOR

CHP'nin bölgeye gelmediğini, eline verilen pusulada 'Senin oralarda işin yok, senin derdin oralardaki insanlar değil. Sana verdiğimiz pusulayı takip et yeter' yazdığını vurgulayan Soylu, onların bu siyasetine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine her zaman Hakkari'yi, Yüksekova'yı, bölge insanını yalnız bırakmama talimatı verdiğini söyledi. Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için "Eline 5 keçi versen kaybeder" dediğini anımsatarak, geçtiğimiz hafta Milas'ta yanına gelen bir vatandaşın buna ekleme yaparak, "Ben keçileri iyi bilirim, keçiler kendini kaybetmez ama bu adam kendini kaybeder" dediğini anlattı. Yeni sistem laf değil iş üretenin görevde olacağı bir sistem olduğunu belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 defa seçime girer kaybedersen arkana tenekeyi bağlar ve seni gönderirler, bir daha tutmazlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Orada sırça köşklerde oturuyor. Genel başkanlık yapıyor. Ekmek elden su gölden. Laf da bol. Buna devam etmek istiyor. Yeni sistem böyle değil. 16 Nisan'da yargının sahibi bu millettir diyoruz. Yargıda sadece Türkiye değil İngiltere'de, Danimarka'da, Norveç'te, Belçika'da da hükümet yargıyı belirliyor. Bir ülkede adalet varsa, huzur, ticaret, kardeşlik, yükselme, zenginlik, özgürlük ve hürriyet vardır. Onu halka veriyor ki '5 yılda yanlış yaparsam beni değiştir' diyor. Hakkarililer, bizim kardeşliğimizi bozmalarına izin vermeyin. Bayrağımızın ülkemizin her yerinde özgürlüğümüzün en önemli timsali olarak olarak dalgalanmasını sağlayın. Türkiye güçlü adımlarla geleceğe gidiyor. Avrupa, bir ırkçılık belasıyla yangın yeri haline dönmüş. Ortak para birimini girememiş, ortak anayasasını yapamamış. Almanya hepsini kendi egemenliği altına almak istiyor. 300 yıldan beri ilk kez bir yükselme dönemiyle karşı karşıyayız. Türkiye bir cezibe ülkesi olacak. Yarınlara güçlü adımlar atmaya çalışan bir güçlü anlayışı ortaya koyacak. Biz bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirebilecek. Korkutamadıkları, dik duran Recep Tayyip Erdoğan ile projelerimizi başarabiliriz."

Soylu, Yüksekova'da uğradığı silahlı saldırısında hayatını kaybeden AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın ailesine de taziye ziyaretine bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Yaşar KAPLAN-Erkan ÇOBANOĞLU/ HAKKARİ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Hakkari Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor \'Evet\' Istedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' Istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    23:23 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Altındağları bölgesindeki güvenliği sağlamak amacıyla 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için bahse konu bölgelere giriş yasaklandı.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.


Advertisement