Hakkari Belediyesi Mir Kalesi için MSB'ye Dava Açtı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Belediyesi Mir Kalesi için MSB'ye Dava Açtı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı güvenlik gerekçesi ile askeri bölgeye çevrilen Hakkari Mir Kalesinin yeniden halka açılması için Milli Savunma Bakanlığına dava açtı.

13.09.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı 1980 darbesi sonrası güvenlik gerekçesi ile Milli Savunma Bakanlığının (MSB)'nin askeri bölge olarak kullandığı Hakkari Mir Kalesinin boşaltılıp yeniden halka açılması için mahkemeye başvurdu.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, 1980 darbesi öncesi halkın hizmetinde olan, çay bahçesi gibi işletmelerin bulunduğu, kentin en değerli turizm alanı ve sosyal merkezi olan Hakkari Mir Kalesi'nin yeniden halka açılması için harekete geçti. Eş Başkanlar bunun için Belediye Avukatlarından Gülabi Seveni görevlendirerek asliye hukuk mahkemesine başvurup, Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'ye karşı dava açtı.

Konu üzerine açıklamalarda bulunarak bilgi veren Belediye Avukatı Gülabi Seven, "1995 yılında Hakkari Belediyesi tasarrufuna verilen Hakkari Mir kalesinin tekrar halka sunulması için ve belediye tasarrufunun güçlenmesi için 11 Eylül 2014 tarihi itibari ile Milli Savunma Bakanlığına karşı dava açmış bulunmaktayız. Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığının sıfatı ve benim vekilliğimde yürütülecek olan bu davanın temel nedeni, kentte halka daha iyi bir sunum ve daha iyi hizmet verilmesidir. Özellikle bu kaleyi çözüm sürecinin daha iyi olması için, doğal güzelliklerin ve turizmin öne çıkması için biz bu davayı açmak istedik. Çünkü biz artık kalenin güvenlik sahası olarak değil de doğal güzelliği ile ortaya çıkmasını isteyen bir belediye olarak, Hakkari'nin tercihi olan Mir Kalesinin tekrar halka verilmesi için Milli Savunma Bakanlığına karşı el atmanın önlenmesi ve askeriyeye ait binaların kaldırılmasını talep ettik. Bu talepte Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığının bir talebidir. Benim vekilliğimde biz bu davayı yürüteceğiz. Kamuoyunun da bizlere destek vermesini istiyoruz. Çünkü 1980 darbesi öncesinde Hakkari halkı burada kentin tamamı ile doğal güzelliğini izleyip ve dinlenmek için kullandığı Mir Kalesinin artık çözüm süreci ile beraber artık halka geri verilmesi tüm halk tarafından talep edilmektedir. Mir kalesinin tekrar halka kazandırılması için bu davayı açmış bulunmaktayız" sözlerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hakkari Belediyesi Mir Kalesi için MSB'ye Dava Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement