Hakkari-Çukurca Karayoluna Bıraklan Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari-Çukurca Karayoluna Bıraklan Patlayıcı İmha Edildi

Hakkari-Çukurca Karayoluna Bıraklan Patlayıcı İmha Edildi

Hakkari Çukurca karayolunda bir menfezin altına daha önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı güvenlik güçleri tarafından bulunup fünye ile patlatılarak büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

27.07.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Çukurca karayolunda bir menfezin altına daha önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı güvenlik güçleri tarafından bulunup fünye ile patlatılarak büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Hakkari-Çukurca karayolunda sabah saatlerinde mayın taraması yapan güvenlik güçleri Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Oğul Köyü yakınlarında bir menfezin altında patlayıcı tespit etti. Bunun üzerine yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan asker, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Askerler, vatandaşları yaklaşık 2 kilometre uzaklaştırdı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bombanın uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba uzmanları patlayıcıya fünye yerleştirdi. Yapılan birinci denemede patlayıcı patlatılmazken, patlayıcı ikinci elektrikli fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcı yolda 1 metre derinliğinde çukur açtı. Patlayıcıya müdahale sırasında Kobra tipi iki helikopter ise yüksek dağları ateş altına aldı. Helikopterlerin yüksek dağlara ağır silahlarla taraması basın mensupları tarafından saniye saniye görüntülendi. Yaklaşık 6 saat kapalı kalan karayolu bombanın imha edilmesinin ardından yoldaki çukur Karayolları ekipleri tarafından doldurulduktan sonra yeniden trafiğe açılacağı belirtildi. Yolda 6 saat boyunca bekletilen çok sayıda vatandaş zaman zaman görevli komutanla tartışarak patlatmanın bir an önce yapılıp yolu trafiğe açılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari-Çukurca Karayoluna Bıraklan Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement