Hakkari-Çukurca Karayolunun Açılması İçin Operasyon Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Hakkari-Çukurca Karayolunun Açılması İçin Operasyon Başlatıldı

Hakkari-Çukurca Karayolunun Açılması İçin Operasyon Başlatıldı

Hakkari'nin Sine Köprüsü yakınlarında teröristler tarafından kazılan hendek ve devrilen direklerle kapatılan karayolu için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

01.08.2015 12:30  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, bir grup PKK'lının hendek kazıp, kum, taş ve elektrik direkleriyle kapattığı Şine Dağı yanındaki Hakkari- Çukurca karayolunun ulaşıma açılması için güvenlik güçleri havadan ve karadan bölgeye geniş çaplı operasyon başlattı.

KARADAN VE HAVADAN OPERASYON

Hakkari-Çukurca karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarında 2 gün önce elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu kapan, kimlik kontrolu yapan PKK'lılara yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Karadan ve havadan başlatılan operasyonlara kobra tipi helikopterleri de eşilik etti.

TUZAKLARA KARŞI ARAMA YAPILIYOR

Bomba imha uzmanlarının da bölgeye gönderildiği, yoldaki hendeklerin üzerinde bulunan ve kabloların bağlı olduğu tüpgazlarına müdahale edildiği, ayrıca bölgede tuzaklara karşı kapsamlı aramalar yapıldığı belirtildi. Hakkari-Çukurca karayolunun halen kapalı olduğu, operasyonların ve yolda yapılacak mayın aramalarının ardından açılacağı kaydedildi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari-Çukurca Karayolunun Açılması İçin Operasyon Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • .: pkk ya oy verenler evinize gidiş yolunu yıkmışlar anlayan anladı.. 36 2 Yanıtla
  • ahmet: Cahilce konuşanlar 40 milyon kürt var kimi sınır dışı ediyorsun buralar hep kürt azcık tarih oku ne zamandan beri burdalar.deniz kenarında eline klavye almış konuşuyorsun bu devlet hepimizin bizler kardeşiz etle tırnak gibiyiz.bnim bir komşum polis memuru bugğn tayını çıktı gitti sabaha kadar ailece misafir ettim elyalarını topladım gönderdim sabaha kadar bizim için ağlıyordu ama sizler bilmiyorsunuz herkesi herkesle karıştırmayın insan ölmesin diyoruz. Eğer bazıları hayatımızı zehir ederse elimiz armut toplamıyor bizde hayatlarını cehenneme çeviririz kardeş. Kaybedecek hiçbirşeyimiz yok bunu bilin cahil cahil hava atmayın 31 4 Yanıtla
  • Tonyali: Neden açmak için Canlarını tehlikeye atıyorlarki bırakın kapalı kalsın bunlar zaten pkknın destekçileri değilmi? Hiçbir şeyi haketmiyorlar ne yolu ne suyu need elektriği büyük bir çoğunlu Vatan ve Bayrak düşmanı. 25 5 Yanıtla
  • Bozkurt: Burda hdp ye tulum oy çıktı hdp Belediyesi gereğini yapsın 19 4 Yanıtla
  • Sp: Açmayın yaa hizmet götürmeyin halk destek verdiklerinden kazık yesin 16 5 Yanıtla
  • turk: kurtler birbirlerin yolunu kapatiyor bizimkilerde aciyor birakin kapali kalsin oy vermeye devam etsinler hdpye 16 4 Yanıtla
  • hun: operasyon yapmayın artık. sonuç alın nasıl alıyorsanızda alın. bir kerede bitirin yeter 11 6 Yanıtla
  • zaza: bu nasıl bir kardeşliktirki dilimi konuşamıyoruz kürt dedikmi hapise atılıyoruz dunyadaki tek yasaklı dil kürtçe bu nasıl birkardeşlik 6 10 Yanıtla
  • Karadenizli: Bırakın açmayın hizmey etmeyin hain köoeklere akılanana kadar hiç bir şekilde hizmet etmeyin gebersin hepsi hain köpeklerin 10 5 Yanıtla
  • Doğru-cu: Açmayın yolu. Kırolar hallerinden memnun nasıl olsa. Hdp ye verirler oyu pkk yı beslerler sonra TC den yol isterler. Bırakın bunları. Bu insanları kazanamayız. Bunlar sınır dışı edilmeli. 11 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement