Hakkari'de Bin 750 Kişi İşe Alınacak - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Bin 750 Kişi İşe Alınacak

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bin 750 kişinin işe alınacağını açıkladı.

24.02.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bin 750 kişinin işe alınacağını açıkladı.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İl Müdürlüğü ile Merkez, Şemdinli ve Çukurca ilçesinde kamu kurumlarında, toplum yararına program çerçevesinde çalıştırılmak üzere bin 750 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Programa müracaatların 27 Şubat-3 Mart 2017 tarihleri arasında, ilçelerdeki kaymakamlıklar ve belediyeler bünyesindeki İşkur hizmet noktalarına, merkezde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yada www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacağı kaydedildi.

Katılımcıların da noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceği bildirilen açıklamada katılım şartları şu şekilde sıralandı:

"18 yaşını doldurmuş, herhangi bir yerde sigortalı olarak başvuru tarihi itibariyle çalışmıyor olmak ve SGK'dan emekli veya malullük maaşı almıyor olmak. Milli eğitime veya üniversitelere bağlı herhangi bir eğitim kurumunda örgün eğitimde öğrenci olmamak, açık lise veya açıköğretim öğrencileri başvurabilir. Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere adrese dayalı kayıt sisteminde oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek. Ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Noter kurası sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde, başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik verilecektir.

Kuruma kayıt tarihinin aynı olması halinde işe başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP'ye katılacaktır. Kura sonrası oluşan listeler nihai listeler olmayıp, gerekli inceleme ve kontrol işlemi sonrasında kesinleşecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Bin 750 Kişi İşe Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement