Hakkari'de Çocuklar Polislerle Model Uçak Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Çocuklar Polislerle Model Uçak Uçurdu

Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Doğu Uçuyor Projesi" kapsamında bir araya gelen Hakkarili çocuklar, polislerle model uçak uçurma yarışmasına katıldı.

27.09.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Doğu Uçuyor Projesi" kapsamında bir araya gelen Hakkarili çocuklar, polislerle uçak uçurma yarışmasına katıldı.

Yaşanan toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkari'de, polislere taş atarak gündeme gelen çocuklar, bu kez polislerle uçak uçurdu.

THK tarafından çözüm sürecine destek vermek amacıyla hazırlanan projenin ilk etkinliği Hakkari'de gerçekleştirildi. Proje kapsamında Hakkarili çocuklarla kentte görev yapan polis memurlarını bir araya getiren THK, 15 kişilik ekiple 42'si öğrenci, 10'u polis memuru olmak üzere toplam 52 kişiye 4 günlük model uçak kursu verdi.

Kursun ardında Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada düzenlenen etkinlikte, radyo kontrollü model uçaklarla akrobasi gösterisi yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşların ilgiyle izlediği gösteriden sonra Hakkarili gençlerle polis memurlarının birlikte yaptığı model uçaklar yarıştırıldı.

Birinci olabilmek için uçaklarını en uzağa atmak için büyük çaba gösteren gençlerle polislerin yardımlaşması güzel görüntüler oluşturdu.

Grup halinde yapılan yarışmada, Hakkari Yıldızları birinci, Ilgazlar ikinci ve Anka Kuşları ise üçüncü oldu.

Etkinlik sırasında yaptığı konuşmada Hakkari'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, kurumlarının 1925 yılından beri Türkiye'nin her köşesinde havacılık eğitimi vererek insanları havacılıkla tanıştırmak ve havacılık alanındaki her branşta eğitimler vererek üstlendiği misyonunu devam ettirdiğini vurguladı.

Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e memleketin her köşesinde gençleri havacılıkla tanıştırmanın heyecanını hiç eksiltmeden yüreklerinde yaşadıklarını belirten Akyüz, bunun bir gereği olarak bu gün "Doğu Uçuyor Projesi"nin ilk ayağını attıklarını söyledi.

Etkinliğin ardından yarışmada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verildi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Çocuklar Polislerle Model Uçak Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement