Hakkari'de Demokrasi Nöbetine Katılım Artıyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Demokrasi Nöbetine Katılım Artıyor

Hakkari\'de Demokrasi Nöbetine Katılım Artıyor

Hakkari'de darbe karşıtı demokrasi nöbeti sürdürülürken, 15 Temmuz gecesinde şehit düşenler için mevlit okutuldu.

24.07.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de darbe karşıtı demokrasi nöbeti sürdürülürken, 15 Temmuz gecesinde şehit düşenler için mevlit okutuldu.

Darbe girişiminin 9'ncu gününde Hakkari Valiği önündeki demokrasi nöbetine dün de yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Binlerce kişi ellerindeki Türk Bayraklarıyla katıldığı demokrasi nöbetinde sık sık tekbir getirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atıldı. Eşi Funda Toprak ve 3 kız çocuğu ile demokrasi nöbetine katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, burada toplananlara konuşma yaptı. Demokrasiye sahip çıkanlara teşekkür eden Vali Toprak, şöyle dedi:

"Bu millet dik durdukça hiç bir hain bu memlekette kirli emellerini gerçekleştiremeyecek. Yeterki, bu millet dik ve sağlam dursun. Hakkari ilimiz ilk günden bu yana darbeye karşı hep ayakta oldu ve dik duruşunu sergiledi. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Devletimizin başı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk gün yaptığı çağrı üzerine sokaklarda darbeye karşı demokrasi nöbetini tuttuğunuz için de devletimiz ve sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere teşekkür ediyorum."

"SÜPER VALİNİZ OLDU"

Valilerin yetkilerinin OHAL Kararnamesi ile genişletildiğini belirten Vali Toprak, şöyle devam etti:

"Bu arada bir de süper valiniz oldu.Süper vali deyince sanki başka yerden gelecek süper vali gibi anlaşılmasın.Öyle bir şey yok. Mevcut valiniz süper vali oldu. Anayasal düzenin korunması amacıyla bir karar alındı. Buda halkımızın menfatine bir düzenlemedir. Valilerin yetkileri de genişletildi. İnşallah sizin menfatinize, halkımızın menfaatine bu yetkiler kullanılacaktır. Daha huzurlu ve güven içerisinde olmanız için bu yetkiler kullanılacaktır. Pensilvanya'da talimat verip Türkiye'yi ele geçirmeye çalışanlara en büyük cevabı halkımız vermiştir. Sizin iradeniz dimdik ayakta. Ankara'da Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de de Cüneyit Orhan Toprak sizin iradenizdir."

Memur-Sen Hakkari Şubesi tarafından demokrasi nöbetine katılanlara kentin yöresel yemekleri ikram edildi. Programda ayrıca darbe girişimi sırasında şehit düşenler için mevlit okutulup dua edildi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Demokrasi Nöbetine Katılım Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement