Hakkari'de Halaylı Kayak Evi Açılışı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Halaylı Kayak Evi Açılışı

Hakkari\'de Halaylı Kayak Evi Açılışı

Hakkari Valiliği'nin hazırladığı proje kapsamında yapılan 3 katlı kayak evi, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve komutanların katıldığı törenle hizmete açıldı.

12.01.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği'nin hazırladığı proje kapsamında yapılan 3 katlı kayak evi, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve komutanların katıldığı törenle hizmete açıldı. Kayak evi açılışına katılan sporcular elLerindeki meşalelerle toplu halde gösteri yaparken, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde de halaylar çekildi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) kapsamında 'Hakkari Turizm Restorasyonu Projesi', Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı doğrultusunda finanse edilen 'Kayak Evi Projesi' tamamlandı. Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'nda bulunan kayak merkezinde yapılan 3 katlı kayak evi 1 milyon TL'ye mal oldu.

Kayak evinin açılışına Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Küçükaslan, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Taşçı, Hüseyin Sayın, Çukurca İlçesi Kaymakamı Ünal Koç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sporcular ve çok sayıda kişi katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan programda, daha sonra kayakçılar tarafından meşaleli gösteri yapıldı. Kayak evinde toplu halde meşalelerle gösteri yapan sporcular büyük alkış aldı. Ardından yeni yapılan 3 katlı modern kayak evinin açlışına geçildi. Burada konuşma yapan Vali Yakup Canbolat, Hakkari'ye modern bir kayak evi kazandırdıklarını söyledi. Projenin maliyetinin yüzde 70'ini DAKA, yüzde 30'unu da İl Özel İdaresi'nin karşıladığını ifade eden Vali Canbolat, şöyle dedi:

"Kayak evinin maliyeti tesisatıyla birlikte 1 milyon liranın üzerindedir. Bu tesisisin Hakkarimizin spor turizmine ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz. Gençlerimize kayakseverlere hayırlı olsun. İnşallah buradan güzel kayakçılar yetişir ve Hakkarili vatandaşlarımız hafta sonlarını burada geçirerek eğlenirler."

Açılış ardından Vali Canbolat, beraberindeki komutanlarla birlikte kayak evi sponsorluğunu yapan Vanet A.Ş. görevlileriyle birlikte halka ücretsiz ekmek arası kavurma ikramında bulundu. Program, bazı kişiler çocuklarıyla birlikte kayak yapmanın kefyini çıkarması, bazılarının ise karla kaplı alanda Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde halay çekerek eğlenmesiyle sona erdi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Halaylı Kayak Evi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement