Hakkari'de, Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de, Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı

Hakkari\'de, Hdp\'ye Yapılan Saldırılar Kınandı

Hakkari'de İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde bir araya gelen kentteki 44 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

19.05.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde bir araya gelen kentteki 44 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınadı. İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, yapılan açıklamaların HDP'yi hedef haline getirdiğini söyledi.

HDP'nin Mersin ve Adana binalarına düzenlenen bombalı saldırıların protesto edılmesı için STK temsilcileri ve vatandaşlar, Hakkari Belediyesi önünde bir araya geldi. STK'lar adına, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, açıklama yaptı. Akbulut, seçim öncesi çeşitli provokasyonlarla siyasal süreci etkilemeye dönük girişimlerin barış sürecini olumsuz etkilediğini, ayrıca bunun siyasal taraflara hiçbir fayda getirmeyeceği belirterek şöyle konuştu:

"Toplumsal barışın tehlikeye girmesi her zaman mümkündür. Yaşanan gelişmeler bunu göstermiştir. Özellikle her konuda tarafsız olması gereken ve tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Başbakan ve AKP Genel Başkanı gibi miting alanlarında HDP yi hedef göstermesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun 'Bölgeyi başınıza yıkarız', AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'HDP'nin barajı aşması demokrasi için bir sorundur' Yine AKP sözcüsü Beşir Atalay'ın 'Seçime bir hafta kala sürprizlerimiz olacak' sözlerinden sonra HDP' ye yönelik 60 merkezde yaşanan ve şimdiye kadar herhangi bir tedbir alınmayan saldırılar, bombalı sabotajlara dönüşmüştür. Kürt siyasetine yönelik hiçbir dönemde kullanılmayan dil bu dönemde kullanılmaktadır. Eğer toplumsal çatışmalar olmuyorsa bunun nedeni farklı etnik ve inanç topluluklarının ve Kürtlerin sağduyulu davranarak AKP'nin tahrik ve provokasyonlarına gelmemesinden kaynaklıdır. Bu böyle bilinmelidir. Biz STK'lar olarak HDP'ye yapılan saldırıları kınıyoruz. Daha önceki süreçlerde yaşanan ve ağır ihlaller yaratan olayların meydana gelmemesi konusunda da tüm kamuoyunu duyarlı olmaya ve provokasyonlardan uzak durmaya davet ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de, Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement