Hakkari'de İHD'den CHP'ye Dokunulmazlık Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de İHD'den CHP'ye Dokunulmazlık Eleştirisi

Hakkari\'de İHD\'den CHP\'ye Dokunulmazlık Eleştirisi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili CHP'nin tutumunu eleştirdi.

03.05.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili CHP'nin tutumunu eleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi tarafından yapılan açıklamada, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, tutumun terk edilmesi istendi. İHD'li yöneticilerin de katıldığı basın açıklamasının metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalında teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürmesine rağmen desteklerini belirttiğini söyledi.

Akbulut, "Bu teklif üzerine siyasi partilerden MHP desteğini açıklamış, CHP Genel Başkanı bir televizyon kanalında teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürmesine rağmen destekleyeceğini belirtmiştir. HDP ise teklife karşı çıktığını, dokunulmazlıklar kaldırılacak ise başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduğunu açıklamıştır. Dokunulmazlıklar konusu Türkiye'nin yakın tarihinde hukuksal ve siyasal olarak mahkum edilmiş bir konudur. 2 Mart 1994 tarihinde DEP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları süreci Türkiye demokrasi tarihinin önemli kırılma ve travma yaratan noktalarından birisidir"dedi.

CHP'nin tutumunu eleştiren İHD Hakkari Şube Başkanı Akbulut," Bizler daha çok kişiyi cezaevlerine göndererek değil, düşünceleri nedeni ile cezaevlerinde bulunan insanları özgürleştirerek demokrasi mücadelesini sürdürebiliriz. Dolayısıyla CHP Genel Başkanının bu yanlış tutumunu terk etmesi gerektiğini özellikle belirtmek isteriz" diye konuştu.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de İHD'den CHP'ye Dokunulmazlık Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement