Hakkari'de İzinsiz Gösteriye Müdahale: 3 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de İzinsiz Gösteriye Müdahale: 3 Yaralı

Hakkari'de askeri karakol inşa edildiği iddiasıyla Meskan Dağı'nda izinsiz gösteri yapan gruba, asker yolu kesti ve 3 kişi yaralandı.

07.04.2014 21:14  Güncelleme: 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Kato Dağı yakınındaki Mesken Dağı'nda askeri operasyon ve karakollar yapılacağı gerekçesiyle, protesto için bölgeye giden BDP'li gruba, askerler müdahale etti. Müdahale sırasında 1 kişi gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu yaralanırken, 3 kişi de gazdan etkilendi.

BDP'LİLER BÖLGEYE GİTTİ

Alınan bilgiye göre, BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve bir grup BDP'li, Hakkari- Çukurca karayolunun 50. kilometresindeki Meskan Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon başlatıldığı ve yeni karakollar yapıldığı iddiasıyla bölgeye gitti.

JANDARMA YOLU KESTİ

Araçlarla belli bir noktaya kadar gittikten sonra yaya olarak Meskan Dağı'na çıkmak isteyen grup, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

İL BAŞKANI ASKERİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Askerlerin, güvenlik gerekçesiyle ilerlemesine izin vermediği kalabalık arasında bulunan BDP İl Başkanı Çallı ile sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri yetkililerle görüştü.

"İZİN VEREMEYİZ"

Dağın zirvesine çıkarak çadır kurmak ve barış nöbeti tutmak istediklerini belirten Çallı ve beraberindekilere, yetkililer, güvenlik gerekçesiyle izin vermeyeceklerini bildirdi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Bu sırada, gruptaki bazı kişiler ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin oluşturduğu bariyeri zorla aşarak dağa çıkmaya çalışan kalabalığın arasından bir grup, askerlere taşla saldırdı.

3 KİŞİ YARALADI

Bunun üzerine gruba müdahale eden askerler, kalabalığı biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevredekiler tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"İNŞAAT YOK" AÇIKLAMASI GERGİNLİĞİ BİTİRDİ

Askeri yetkililer ile BDP İl Başkanı Çallı ve İHD Şube Başkanı Akbulut'un çağrısı üzerine olaylar büyümeden son buldu. Askerlerin, Meskan Dağı'nda herhangi bir karakol inşaatı olmadığını söylemesi üzerine Çallı, Akbulut ve bazı partililerden oluşan bir heyetin, karakol yapıldığı iddia edilen bölgeye giderek inceleme yapmasına izin verildi.
 

Hakkari\'de İzinsiz Gösteriye Müdahale: 3 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de İzinsiz Gösteriye Müdahale: 3 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • BABA: Devletin acilen polise ve askere vur emri vermesi lazım 28 19 Yanıtla
    vicdan: senin evlatlarından başlasınlar vurmaya ha ne dersin 0 0
  • mert şahin: asıl bunlara salin gazı atıp telef edeceksin. yok olsun bu dünya bu yaratıklardan ebedi kurtulsun. 25 19 Yanıtla
    urfa(rıha: aliştiniz degilmi salin gazını kulanmaya surıyede kulandıgınız gibi onca bebek kadın cocuk öldurdunuz o cocuklar her geceruyanıza girmiyormu kefene sarilmiş minacık bedenleri!!! 0 0
  • adil: KOMUTAN İNSAN GİBİ KONUŞUYOR AMA ONLAR FARE GİBİ SESLER ÇIKARIYOR.SANIRIM İNSANCA BİLMİYORLAR. 32 10 Yanıtla
  • KARTAL TAŞ: o askere isyan edenler bir gün hesabını verecek yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 29 7 Yanıtla
  • turan imparatorluğu: koskoca Türkiye Cumhuriyeti karakol yapacağı yeri aşağılık kroya mı soracak... 24 5 Yanıtla
  • komando: olacak şey degil o insanların elindeki bez parcası ne oluyor ben istediğim yere karakol yapar ve türk bayragını dalgalandırırım karşı cıkanıda kafasını ezer gecerim o kadarrr 25 3 Yanıtla
  • MANHARİN: hepsini bir araya toplıcan ama kötüleri iyi lere birşey yok 20 5 Yanıtla
  • USTA: VAYBEE ULAN HAKKARİ YERLE BİR OLURSA HİÇ BİR SORUN KALMAZ NE GÜZEL HERKES İŞİNE GÜCÜNE BAKAR ÖYLE OLMUŞKİ HAKKARİDENİNCE AKLA GELEN İLK ŞEY KAN VE HUZURSUZLUK ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NE DİYİİİM...... 18 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement