Hakkari'de Kadınlara Yönelik Bahçe Bakım Kursu - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Kadınlara Yönelik Bahçe Bakım Kursu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Hakkari'nin Çimenli köyünde kadın çiftçilerin katılımı ile bahçe bakımı kursu açıldı.

16.10.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Hakkari'nin Çimenli köyünde kadın çiftçilerin katılımı ile bahçe bakımı kursu açıldı.

Çimenli köyünde başlatılan kursa katılan 25 kadın çiftçiye, bahçe bakımı, bitkilerin ekimi, sulanması, gübrelenmesi, budama teknikleri ve genel bakım konularında eğitim verileceği belirtildi.

27 gün sürecek eğitimlerin ardından yapılacak sınavda başarılı olan kadın kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.

Kursu ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek verilen eğitimin önemini anlattı.

Eğitimlerin ardından köydeki meyve ve sebze üretiminin artacağına inandığını dile getiren Yıldırım, "Bu kursla öğrendiklerinizi tarımsal üretim hayatınızda uygulayarak, birim alanda daha fazla ürün alacak ve maliyetleri aşağıya çekeceksiniz. Bahçe bakımı kursuyla daha bilinçli tarım yapacak ve ekonomiye katkı sunacaksınız. Üretime yönelik yaptığımız her çalışmayla sizin yanınızda olacağız" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Kadınlara Yönelik Bahçe Bakım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement