Hakkari'de Kadınlardan Öcalan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kadınlardan Öcalan Açıklaması

Hakkari\'de Kadınlardan Öcalan Açıklaması

Hakkari'de kadınlardan Öcalan açıklamasıHAKKARİ'de Kongreya Jinen Azad (Özgur Kadın Kongresi), aile ve avukatlarıyla görüştürülmediği için sağlığından endişe duyulan Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması istendi.

09.08.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de kadınlardan Öcalan açıklaması

HAKKARİ'de Kongreya Jinen Azad (Özgur Kadın Kongresi), aile ve avukatlarıyla görüştürülmediği için sağlığından endişe duyulan Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması istendi.

Belediye binası bünyesindeki Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nde yapılan basın açıklamasına; HDP Hakkari il Eş Başkanı Evin Konur, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Adile Kozay ve KJA'ya (Kongra Jinen Azad/Özgür Kadın Kongresi) üye kadınlar katıldı. Basın açıklamasını KJA aktivisti olduğu belirtilen Leyla Öztunç, okudu. Öcalan'ın sağlığı hakkında endişe duyduklarını belirten Öztunç, şöyle dedi:

"Halkın talep ettiği İmralı'ya bir heyetin gönderilmesi neden reddedilmektedir. 15 Temmuz Darbe gecesi İmralı'da neler yaşandı ve neden hiç kimse sayın Öcalan ile görüştürülmüyor? Defalarca Kürt sorununun demokratik ve müzakere yöntemiyle çözümü yapılmadığı sürece içinde derin ve kirli yapılanmaların yenileneceği ve bunun bir darbe mekaniği içinde kendisini ifade edeceği uyarılarında bulunan Kürt Halk önderi sayın Abdullah Öcalan'a hükümetin geliştirdiği yaklaşım bir tarihsel eşiği ve kırılma anını ifade etmektedir. Tehlikeli sonuçlara ulaşacak bu yaklaşımdan hızla vazgeçilmelidir. Hızla bir heyetin İmralı'ya gönderilmesini talep ediyor ve demokratik çözüm yöntemiyle tüm sorunların çözüm sürecinin başlatılması için ilk şart olan Öcalan'a özgürlük mücadelemizi yükseltiyoruz. Artık Kürt halk önderi sayın Öcalan ile İmralı'da özgür koşullarda müzakere başlatılmalıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kadınlardan Öcalan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement