Hakkari'de Kobani İçin Başlatılan Oturma Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kobani İçin Başlatılan Oturma Eylemi Devam Ediyor

Hakkari\'de Kobani İçin Başlatılan Oturma Eylemi Devam Ediyor

HAKKARİ (İHA) – Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü öncülüğünde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırısı altında bulunan Kobani’ye destek amacıyla başlatılan oturma eylemi, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

28.09.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü öncülüğünde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırısı altında bulunan Kobani'ye destek amacıyla başlatılan oturma eylemi, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

IŞİD çetelerinin 15 Eylül'de Rojava'nın Kobani bölgesine ağır silahlarla düzenlediği saldırının 12. günü geride kalırken, DBP ve HDP'nin Kobani için yaptığı seferberlik çağrısı kapsamında, hem yurt dışında hem de Türkiye'nin birçok noktasında eylem ve etkinlikler düzenleniyor.

Hakkari'de DBP ve HDP il örgütünün çağrısı ile dün akşam yapılan kitlesel yürüyüşün ardından, başlatılan 24 saatlik oturma eylemi devam ediyor. Geceyi dışarıda geçiren eylemciler, Bulvar Caddesi'nin her iki şeridini trafiğe kapattı. Burada ateş yakan eylemciler, YPG lehine slogan atıp, şarkı söylediler. Caddede, karton ve battaniye üzerinde oturarak zaman geçiren eylemcilere, çevredeki esnaf tarafından çay ve değişik yiyecek ikramında bulunuldu.

Oturma eylemi devam ederken eylemcilerin her iki tarafında polisin de zırhlı araçlar içindeki nöbeti ve güvenlik önlemi ise sabah saatlerine kadar sürdü.

Eylemcilerden Ayşe Kızılkaya, yaptığı Kürtçe konuşmasında, başlatmış oldukları bu mücadeleyi bırakmayacaklarını belirterek, "Kanımızın son noktasına kadar Kobani için direneceğiz. Oturma eylemimizi bırakmayacağız. Partimiz bize 24 saat oturma eylemi yapacağız talimatı verdi. Partimiz bize on gün boyunca oturun derse, emin olun ki on gün boyunca oturacağız. Kobani ve Şengal sahipsiz değil" dedi.

Cengiz Engin ise, Hakkari halkı olarak, IŞİD terörünün Kobani'de, Kürt halkına yönelik katliamlarını protesto etmek için oturma eylemi yaptıklarını söyledi.

Eyleme, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Mehtap Daştandemirer, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Hakkari Kent Konseyi sözcüsü Perihan Kahraman, il genel ve belediye meclisi üyeleri, KESK, Kurdi-Der, İHD, Mazlum-Der, Meya-Der Hakkari şube yöneticileri, barış anneleri ile vatandaşlar katıldı.

HDP ve DBP ile sivil toplum örgütlerinin Kobani için başlattığı eylemin bugün öğlen saat 12.00'ye kadar devam etmesi bekleniyor. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kobani İçin Başlatılan Oturma Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement