Hakkari'de PKK'lı Teröristlerin Barınakları Hava Harekatıyla İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de PKK'lı Teröristlerin Barınakları Hava Harekatıyla İmha Edildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınakların düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

22.11.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınakların düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında ayrıca Hakkari'de bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin silah ve mühimmatıyla birlikte yakalandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan diğer bilgiler ise şöyle:

"* Diyarbakır/ Lice'de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden döşenen toplam altı adet tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, üç ayrı sığınakta yapılan aramada Bölücü Terör Örgütüne ait; dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silahlara ait 200 adet mermi, bir adet RPG-7 roketatar ve silaha ait üç adet mühimmatı, 27 adet Doçka uçaksavar silahı mühimmatı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve kasaturası, iki adet gece görüş dürbünü, iki adet el dürbünü, iki adet çadır, 11 adet El Yapımı Patlayıcı maksadıyla hazırlanmış mutfak tüpü ve 250 m kablo, bir adet akü, 150 gr esrar, çok miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Hakkari'de, Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist, silah ve mühimmatı (iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 10 adet şarjör ve 253 adet mermi) ile birlikte yakalanmıştır.

Bingöl'de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan dokuz adet sığınakta muhtelif yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, tespit edilen bir adet tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı düzeneği imha edilmiştir.

Muş'da icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta; üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 53 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, muhtelif miktarda yiyecek, yaşam ve ilk yardım maksatlı sağlık malzemesi ele geçirilmiştir.

Şırnak/ İdil'de Bölücü Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen üç şahsın ev ve yakınındaki arazide yapılan aramada; iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait 906 adet mermi, iki adet av tüfeği, 25 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir.

Şırnak/ Uludere ve Hakkari/ Yüksekova'da, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden döşenen iki adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

Hakkari/ Şemdinli'de Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınaklar icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de PKK'lı Teröristlerin Barınakları Hava Harekatıyla İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement