Hakkari'de Saanen Keçileri İlk Yavrularını Verdi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Saanen Keçileri İlk Yavrularını Verdi

Hakkari'de saanen keçi yetiştiriciliği olumlu sonuç vermeye başladı.

28.04.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de saanen keçi yetiştiriciliği olumlu sonuç vermeye başladı.

İzmit'ten Hakkari'ye getirilen 2 dişi biri teke olmak üzere köyde yetiştirilmeye başlanan keçiler, ilk yavrularını verdi. Böylece köydeki saanen keçi sayısı 5'e yükseldi. Yılda iki kere yavru veren dişi saanen keçileri, bu özellikleriyle de köylülerin ilgisini artırdı.

Keçi yetiştiriciliği yapan Abdullah Er, yaptığı açıklamada, keçilerin ilk yavrularını vermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Er, "Bu keçileri büyük umutlar doğrultusunda Türkiye'nin bir köşesinden bir köşesine getirtirdik. İlk oğlaklar da dünyaya gelmeye başladı. Allah'ın izni ile umut ediyoruz ki önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sayılarını çoğaltıp küçükbaş hayvancılıkta hedefimizi yükselteceğiz." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Seyvan Yakar, saanen keçilerinin iyi koşullarda yetiştirilmesi halinde verimin yüksek olacağını söyledi.

Yakar, "Saanen keçileri yüksek verimli keçi ırklarındandır. Koşulları iyi sağlandığı durumunda 5-7 litre süt alınabiliyor. Bunun dışında saanen keçileri ikiz doğurma özelliğine sahip. Aynı zamanda aynı yılda iki kez döllenme özelliği var. Bu bakımda bulunduğu yerde yetiştirilmesi halinde iyi beslenmesi gerekir. İyi beslendiği takdirde yavru doğurmada ve süt verimi elde etmede yüksek verime sahip." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Saanen Keçileri İlk Yavrularını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement