Türkiye, Şehitlerini Uğurluyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Şehitlerini Uğurluyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında ve Van'da tören düzenlendi.

26.10.2014 10:32  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi.

Öz geçmişleri okunan şehitler, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin duasının ardından Van'a gönderilmek üzere askeri helikoptere taşındı.


(Bir asker, şehit arkadaşlarına öylece bakakaldı)


(Şehit olan askerler)

Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

CENAZELER ÖNCE VAN'A ARDINDAN MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit Jandarma Er Ramazan Öztürk, Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle ve Jandarma Er Yunus Yılmaz'ın cenazeleri, helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirildi.

Burada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Çiçek, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile askeri erkan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Saydı duruşu ile başlayan ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam eden törende, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu.

Okunan duaların ardından şehitlerden Jandarma Er Ramazan Öztürk'ün naaşı memleketi Artvin'e gönderilmek üzere Trabzon'a, Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle'nin Konya'ya ve Yunus Yılmaz'ın naaşı ise Bingöl'e gönderildi.

PKK'DAN HAİN SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında önceki gün saat 16.00 sıralarında düzenlenen saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle (Konya-Çeltik) Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin-Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl-Karlıova) şehit olmuştu.

Türkiye, Şehitlerini Uğurluyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye, Şehitlerini Uğurluyor - Son Dakika


Advertisement