Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden Aydın Erdem İçin Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden Aydın Erdem İçin Basın Açıklaması

Hakkari\'de Üniversite Öğrencilerinden Aydın Erdem İçin Basın Açıklaması

Diyarbakır'da 6 Aralık 2009 tarihinde düzenlenmek istenen yürüyüş sırasında çıkan olaylarda öldürülen 23 yaşındaki Üniversite öğrencisi Aydın Erdem için Hakkari'de Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) basın açıklaması yaptı.

07.12.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 6 Aralık 2009 tarihinde düzenlenmek istenen yürüyüş sırasında çıkan olaylarda öldürülen 23 yaşındaki Üniversite öğrencisi Aydın Erdem için Hakkari'de Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) basın açıklaması yaptı.

Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu CÖDER üyesi bir grup, Kayacan Caddesi'nde bulunan üniversite derslikleri binası önünde bir araya geldi. Grup, 2009'da öldürülen Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Aydın Erdem'in fotoğraflarını taşırken, basın açıklaması, ÇÖDER üyesi Velat Bilgili tarafından okundu. Bilgili, Erdem'in ömününün üzerinde 6 yıl geçmesine rağmen ve faillerinin belli olmasına rağmen hala cezalandırılmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Hepinizin bildiği gibi 6 Aralık 2009'da Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencisi olan Aydın Erdem hedef gözetilerek katledilmiştir. Aydın Erdem öncüleri olarak yaşam zaferiyle beraber mücadeleyi gençlik ruhuyla taçlandracağımıza ve sistemin tekçi politikalarına karşı gençliğin özverili çalışma seferberliğiyle, Aydın Erdemlerin ruhuyla bir kez daha devletin imha politikalarını gençliğin duyarlı bakış açısıyla bertaraf edeceğimizin inancındayız.Bu nedenle Aydın Erdem şahsında tüm şehitleri anıyoruz. Yurtsever Kürdistan gençliği ve değerli halkımız sürecin çok yoğun yaşandığı ve AKP'nin tekçi barbar poitikalarını yürüttüğü bir dönemle iç içeyiz. Kürt halkı Suriçi, Nusaybin, Cizre, Silvan ve Gever gibi bir çok il ve ilçeler de demokratik direniş sergileyerek AKP ve Saray hükümetinin savaş konseptini boşa çıkardığını bir kez daha göstermiştir ve bilindiği üzere AKP hükümeti Derik'te halkın direnişi kuşatma altına almaya çalışarak halkımızın direnişini bertaraf edeceği inancıyla psikolojik savaş sarmalını yaşatıyor."

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne de değinen Bilgili," Sur ilçesinin tarihi dört ayaklı minarenin gördüğü tahribata dikkat çekmek ve barış talebini dile getirmek için yaptığı basın açıklaması sonrasında katledilen ve failleri ortada olmasına rağmen meçhulleştirmeye çalışılan Tahir Elçi'yi anıyor ve mücadelesinin sürdürücüsü olacağımızı belirtiyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden Aydın Erdem İçin Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement