Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden 'Baskı ve Gözaltı' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden 'Baskı ve Gözaltı' Protestosu

Hakkari\'de Üniversite Öğrencilerinden \'Baskı ve Gözaltı\' Protestosu

CÖDER üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Türkiye'nin öğrenci ve akademisyenlere baskı uygulandığını öne sürerek basın açıklaması yaptı.

20.11.2014 15:35  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan Cölemerg Öğrenci Derneği'ne (CÖDER) üye bir grup üniversite öğrencisi, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde öğrenci ve akademisyenlere baskı uygulandığını ve bunların gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya bulunduklarını öne sürerek basın açıklaması yaptı.

CÖDER'e üye yaklaşık 150 öğrenci, Hakkari Üniversitesine bağlı Fakülte Derslikleri önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan, Hakkari Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yafez Aydın üniversitelerde öğrenci ve akademisyenlere yönelik baskıların YÖK, polis ve rektörlükler üçgenide organizeli yapıldığını öne sürürererek şöyle dedi

Toplumda muhalif bütün kesimlerin baskı ve fişlemeyle sindirilmeye çalışıldığı bu süreçte üniversitelerde de yurtsever, devrimci ve demokrat öğrencilere, akademisyenlere yapılan hak ihlalleri, faşist baskılar, hukuksuz soruşturma ve uzaklaştırma cezaları sistemli hale gelmiştir. Bilimsel -anadilde- özerk eğitim talep eden ve iş cinayetleri, doğa talanı, Kobani'deki halk katliamı gibi toplumsal olaylara duyarsız kalmayan öğrenciler fişlenerek soruşturmalara maruz kalmaktadır. Öğrencilerin demokratik eylemsellikleri bahane edilerek fakültelere polis sokulmakta, faşist saldırıların önü açılarak öğrencilerin can güvenliği tehdit edilmektedir. Bunu son örenk olarak olarak Ankara'da öğrencilere yapılan satırlı saldırı ardından polisin, saldırganlar tarafında yer alarak, öğrencilere cop ve plastik mermi ile müdahele etmesini ve bugün Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki gözaltı ve darpları gösterebiliriz.

Saldırılara maruz kalan öğrencilerin teşhir, ötekileştirme politikalarının odak noktası haline geldiğini öne süren Aydın, şöyle devam etti

Defalarca can güvenliklerine ve özgür yaşam haklarına olan tehditlere dair okul yönetimi hiç bir önlem almamış, öğrenciler eli palalı, beli silahlı insanlık düşmanlarıyla karşı karşıya gelmiştir. Bununla beraber açılan soruşturmalarla toplamda 30'un üzerinde yoldaşımız 1 aydan bir yıla kadar çeşitli uzaklaştırma cezaları almıştır. Kayseri'de de aynı baskılar uygulanmıştır. Hukuksuz soruşturmalara karşı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsünde süresiz oturma eyemi başlatılan yoldaşlarımıza polis saldırmış, darp ve işkence ile 44 öğrenci gözaltına alınmıştır. YÖK, Polis ve Rektörlük üçgeni ile kurulan faşist baskılara rağmen Üniversite gençliği yılmayacak her soruşturmada ve cezada sistemin karşısında daha güçlü bir şekilde çıkacaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Üniversite Öğrencilerinden 'Baskı ve Gözaltı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement