Hakkari'den "Barış" Mesajları Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'den "Barış" Mesajları Yükseldi

Hakkari\'den "Barış" Mesajları Yükseldi

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerince yürütülen "Barışta Hakkari'de buluşalım" Projesi kapsamında kente gelen sanatçı ve yazarlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün Hakkari'de kutlanmasını değerlendirdi Yazar eleştirmen Sayar: "Umuyorum bundan sonraki gelişlerimizde artık barış sürecinin bu aşamasını değil.

02.09.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEMAL AŞAN - Hakkari ve Beşiktaş belediyelerince yürütülen "Barışta Hakkari'de buluşalım" Projesi kapsamında kente gelen sanatçı ve yazarlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün Hakkari'de kutlanmasını değerlendirdi.

"Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında kentte bulunan yazar-eleştirmen Vecdi Sayar, kentteki izlenimlerini AA muhabirine anlattı.

Sayar, Hakkari'yi çok sevdiğini, bu nedenle de her geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu belirterek, ilk kez "Bir Mevsim" filminin çalışmaları için yıllar önce geldiği kenti, o tarihten bu yana birçok kez ziyaret ettiğini söyledi.

Geçen yıllarda "İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü" Projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Sayar, her geldiğinde Hakkari'yi daha rahatlamış gördüğünü ifade etti.

İnsanların, son yıllarda çözüm sürecinin de etkisiyle yaşama sevincine daha fazla kavuştuğuna işaret eden Sayar, "Hakkari insanını çok seviyorum. Çok farklı bir coğrafyanın insanları. Bu dağlar, Berçelan Yaylası insanı etkiliyor. Barış sürecinin bu aşamasında Hakkari'de 1 Eylül'ü kutlamak gerçekten önemli. Çok güzel bir rastlantı oldu" dedi.

Sayar, Hakkari'de kendilerine çok sıcak bir ilgi gösterildiğini, çok güzel anılar elde ettiklerini bildirerek, Hakkari insanının barış değerlerine ne kadar sadık olduğunu, kendisine el uzatana nasıl açık yüreklilikle, büyük bir sevgiyle yaklaştığını bir kez daha gördüklerini aktardı.

-"CHP'nin de katkı sunması gerekir"

"Umuyorum bundan sonraki gelişlerimizde artık barış sürecinin bu aşamasını değil de tamamlanmasından sonrasını konuşuruz" diyen Sayar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önemli olan iktidarla Kürt hareketi arasında bir pazarlık, bir uzlaşma değil, ana muhalefetin, CHP'nin de buraya aktif şekilde katkı sunması. Bunun yapılması gerektiğine inanıyorum. CHP içinde de pek çok arkadaşımız böyle düşünüyor. Türkiye'de demokrasi ve barış değerlerinin hayat bulması ancak bu tür cesur girişimlerle vücut bulacaktır diye düşünüyorum."

-Barışa hasretler

Yönetmen Gani Rüzgar Şavata ise Hakkarililerin barışı isteyen, barışa hasret insanlar olduğunu kaydederek, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kenti ziyaret edip buradan dünyaya barış mesajları vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Dünyanın her yerinde insanların katledildiğinin, bu noktada "barış" teriminin daha büyük bir anlam kazandığının altını çizen Şavata, şunları söyledi:

"Ülkemize barış gelmek üzere ama maalesef dünyada barış pek görünmez durumda. Yanı başımızda Kürt kardeşlerimiz katliama uğramakta. Ortadoğu, Suriye ve Gazze'nin hali ortada. Ama Hakkari'de atılan tohumlar, dökülen gözyaşları inanıyorum ki Nevruz ateşiyle birlikte yeşermekte. Barışın olduğu yerdeyiz. Aynı zamanda belediyelerin kardeşliği biz sanatçıları onurlandırıyor. Biz her zaman demişizdir, barışın öncüleri sanatçılar, sporcular, yazarlardır. Bir de onuruyla mücadele verenlerdir. Din, dil, ırk gözetmeden kardeşçe yaşamalıyız."

Kavganın hiçbir şekilde tahammül edilecek bir durum olmadığını ve barış sürecinin bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğini belirten Şavata, "Bizler halkımızın söylemek isteyip de söyleyemediklerini söylüyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Burada inşallah önümüzdeki ay bir dizi çekimine başlıyoruz. Adı 'Kar Çiçekleri' olacak. Kadın haklarında ve barışta öncü olacak. Yapacağımız güzel bir iş olduğu için halkımızın beğeneceğini düşünüyorum. Merkezimiz Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Van bölgesi olacak." - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'den 'Barış' Mesajları Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement