Hakkari Doğu'da Demokrasi Nöbetinin Son Günü de Coşkuluydu - Son Dakika
Güncel

Hakkari Doğu'da Demokrasi Nöbetinin Son Günü de Coşkuluydu

Hakkari Doğu\'da Demokrasi Nöbetinin Son Günü de Coşkuluydu

Van, Hakkari ve Bitlis'te demokrasi nöbetinin son günü de coşkulu geçti.

11.08.2016 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari ve Bitlis'te demokrasi nöbetinin son günü de coşkulu geçti. Alanlarda toplanan vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla gecenin geç saatlerine kadar bekleyip ardından evlerine gitti. Darbe girişimi sonrası tüm Türkiye'de başlatılan demokrasi nöbetlerinin son gününde Hakkari, Van'ın Çatak ve Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde coşku ilk günkü gibi sürdü. Hakkari'de aralarında AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Valilik binası önünde demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmayı dev ekrandan izleyen vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayraklarıyla FETÖ aleyhinde slogan atıp dağıldı.

MEVLİT OKUTULDU

Van'ın Çatak İlçesi'nde ise Kaymakam Hacı Asım Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, vatandaşlar ve kurum amirlerinin katıldığı demokrasi nöbetinde Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül teşekkür konuşması yaptı. Darbe girişimine karşı yapılan demokrasi nöbetinin çok kıymetli bir duruş olduğunu belirten Kaymakam Akgül, Milletimiz, kendi özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Demokrasi nöbetlerimizde meydanlarda birlikte duran siyasi parti temsilcilerimize, kurum, kuruluş müdürlerimize, her kesimden vatandaşımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir tablo karşısında ne kadar gurur duysak azdır dedi. Nöbet okunan Kuran'ı Kerim ve dualarla son buldu.

ARAÇ KONVOYU İLE İLÇE TURU

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde ise demokrasi nöbetini son gününde vatandaşlar araç konvoylarıyla ilçede tur attı. Adilcevaz Belediye başkanı Necati Gürsoy'un öncülüğünde belediye binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla FETÖPDY mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek için ilçede tur attı. Demokrasi nöbetinin son gününde Adilcevaz Belediyesi tarafından kesilen kurban etlerinden yapılan kavurma meydandaki vatandaşlara dağıtıldı. İlçe Müftülüğü tarafından okutulan mevlitte şehitler için dua edildi. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Buradaki bu kalabalık, bu coşku ve bu birliktelik hainlere en iyi cevabımızdır. Bizler bu ülke ve bu millet için mücadele edeceğiz, çalışacağız, onurumuzu ve bayrağımızı yere düşürmeyecek ve ezanlarımızı da susturmayacağız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Doğu'da Demokrasi Nöbetinin Son Günü de Coşkuluydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement