Doğu'da Kar, Hayatı Durma Noktasına Getirdi - Son Dakika
Yaşam

Doğu'da Kar, Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Doğu\'da Kar, Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Van, Hakkari ve Bitlis'te 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar kara gömülürken, yollar ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi.

04.12.2015 12:12  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari ve Bitlis'te 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar kara gömülürken 1009 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle Van genelinde okullar da tatil edildi.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

Van'da dünden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Van il merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi aştı. Birçok araç yollarda mahsur kalıp, kara gömülürken, vatandaşlar kar ve tipide yürüyerek evlerine ulaşabildi.

Van'da 756 mahallenin yolu da kardan dolayı ulaşıma kapandı. Kent genelinde okullar bir gün süreyle tatil edilirken, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilere idari izin verildi.



BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bu arada, karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bitlis'te ise kar 183 köyün yolunu ulaşıma kapattı. Güroymak ilçesinin tamamında, Ahlat ilçesinde ise taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi. Hakkari'de ise 20 köy ile 50 mezranın ulaşımı kesildi. İl Özel İdaresi ve belediye karla mücadele ekipleri yolları açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

ORDU'DA DA OKULLAR TATİL

Ordu'da etkili olan kar nedeniyle Akkuş, Çamaş, Gürgentepe, İkizce ve Kabadüz ilçelerinde bazı ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün gece başlayan ve sabaha karşı etkili olan kar nedeniyle bazı ilçelerde, ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç, ilçe merkezi dahil tüm belde ve köylerde, Çamaş ilçesinde ilçe merkezi dahil tüm belde ve köylerde, Gürgentepe ilçesinde ilçe merkezi dahil tüm belde ve köylerde, İkizce ilçesinde Devecik, Kaynartaş, Şenbolluk ve Yoğunoluk mahallelerinde bulunan okullarda ve Kabadüz'ün Derinçay Ortaokulu'nda yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Doğu'da Kar, Hayatı Durma Noktasına Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • vatandaş: onlar PKK ya oy verdiler onlar kurtarsın onları.ellemeyin donsunlar. 17 23 Yanıtla
  • hg kürt : karda bogulur ins hepsi memleketimi mahfettiler 7 17 Yanıtla
  • Hdp kurtarsin sizi şimdi: Bu 3 ilde hdp nin kaleleri allah bunları kara deyil daşa gömsün 7 8 Yanıtla
  • şırnaklı: Ülkemiz bu kadar kritik bir süreçten geçerken gerginlik yaratabilecek ve ülkemizle çokta alakası olmayan konulara hiç girmesek daha iyi olur diye düşünüyorum. 8 1 Yanıtla
  • Gurbetci: Eyer akp ye oy verseydiler kar yagmayacakmiydi..Cenabı Allahın işi ....neyi taktir ederse o olur 7 1 Yanıtla
  • hg kürt: gerizekalı o yürüyen iki kızmı memleketi mahvetti. herkesi aynı kefeye koyma 7 1 Yanıtla
  • mardinli: Ulan allahsızlar asıl bolucu olan sizsiniz böyle yorum yapıyorsunuz ülkeyi böldürtuyorsunuz allah sizi kahretsin 4 4 Yanıtla
  • baytar: Beddua ettiğiniz halkın tükürüğünde boğulursunuz inşallah.. 6 1 Yanıtla
  • insanlik tan nasibini almamış ülkücü ler: sizi aptal mahlukatlar 4 1 Yanıtla
  • hasoye huso: Maşallah Maşallah yav burda bazı kendini bilmez insanlıktan nasibini almayan Allah akıl verirken şemsiye altında kalan zavallılar halinize aciyorum lan 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement