Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Bir Başarı Daha - Son Dakika
Yerel

Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Bir Başarı Daha

Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü meme kanseri taramasında Türkiye geneli nüfus oranına göre 1. serviks taramasında 8’nci oldu.

09.03.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü meme kanseri taramasında Türkiye geneli nüfus oranına göre 1. serviks taramasında 8'nci oldu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın 2-6 Mart 2015 kanser tarama değerlendirilmesine göre Hakkari meme kanseri taramasında Türkiye geneli nüfus oranına göre 1. serviks taramasında 8. olduğunu açıkladı. Hakkari Halk Sağlığı Müdürü Harun Aşan, Türkiye Kanser Daire Başkanlığı'nın meme kanseri serviks ve kolerektal tarama sayılarının haftalık olarak değerlendirdiğini söyledi. Aşan, "Şubat ayı sonu itibariyle meme kanseri ve serviks taramalarında böyle bir başarı elde ettik. 2015 yılı hedefimiz her üç taramada da Türkiye geneli nüfus oranına göre her hafta ilk üçte yer almaktır. Bununla beraber Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizin desteği ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile ilgili çalışmalar sunuldu ve en kısa zamanda hizmet verilecektir. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Bir Başarı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement