Hakkari Hdp'li Akdoğan; Operasyonlar Doğayı Katlediyor, Yabani Hayvanlar Telef Oluyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari Hdp'li Akdoğan; Operasyonlar Doğayı Katlediyor, Yabani Hayvanlar Telef Oluyor

Hakkari Hdp\'li Akdoğan; Operasyonlar Doğayı Katlediyor, Yabani Hayvanlar Telef Oluyor

Hdp'li Akdoğan; Operasyonlar doğayı katlediyor, yabani hayvanlar telef oluyor HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, çatışmalar ve askeri operasyonlar nedeniyle bir çok bölgede orman yangınlarının çıktığını ve bu yangınların ağaçların yanı sıra, yabani hayvanların da ölümüne neden olduğunu söyledi.

14.08.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Akdoğan; Operasyonlar doğayı katlediyor, yabani hayvanlar telef oluyor

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, çatışmalar ve askeri operasyonlar nedeniyle bir çok bölgede orman yangınlarının çıktığını ve bu yangınların ağaçların yanı sıra, yabani hayvanların da ölümüne neden olduğunu söyledi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, bölgede yaşanan çatışmalı süreç ve askeri operasyonlar ilgili basın açıklaması yaptı. Hakkari'de 20 Temmuz tarihinden bu yana birçok sıkıntı yaşandığını söyleyen Akdoğan, 5 Ağustos 2015'te Yüksekova'da 52 işçinin gözaltına alındığını belirterek şöyle konuştu: "Devletin güvenlik görevlisi oradaki vatandaşlara şunu söyleyebiliyor. Hepsi sanki ABD ve Afganistan'a operasyon yapmış, oradaki El kaide militanlarını yere yatırmış bir vaziyette bir görüntü ile karşılaştık. Burada şunu söylüyor, 'Bu devlet size ne yaptı. Türkün gücünü göreceksiniz' diyor. 'Devletin gücünü göreceksiniz' diyen bir noktada dün Doğanlı Köyü'ne gittim. 10- 13 Ağustos 2015 tarihleri arası bölge yoğun ateş altına alınıyor. Oradaki köylülere ait, yapılan hava operasyonları nedeniyle 20 dönümün üzerinde arazi yakılmış. Bunun yanında toplanan otlar yakılmış. Diğer taraftan 150 arı kovanı yakılmış. Diğer taraftan o köyün iki mezarlığı yakılmış durumda. Şu anda o köyün sakinlerinin hiçbiri geceleri köylerinde kalmıyor. Çünkü bir can güvenlikleri yok ve orada 14 hanelik köyde sadece geceleri bir ya da iki erkek kalıyor. Diğerleri hepsi can güvenliklerinden dolayı her biri bir yere gidiyor. Kimisi Hakkari'ye gelmiş, kimisi de köylere gitmiş. Dolayısıyla hayvanlarını da başka bir yere götürmek zorunda kalmışlar. Köyde yaptığımız incelemelerde, helikopterden açılan ateş sonucu bir çok boş kovanla karşılaştık. Köyün içerisinde yüzlerce kovan gördük. 24 Temmuz itibariyle AKP hükümeti partimiz HDP'ye savaş açmış."

Nihat Akdoğan, Şemdinli'nin bir çok bölgesinde operasyonlar nedeniyle ormanlarda yangın çıktığını, yangınlara müdahalede bulunulmadığı için ağaçların yanı sıra çok sayıda hayvanın telef olduğunu söyledi. Akdoğan yangınlarla ilgili görüntüleri basınla paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Hdp'li Akdoğan; Operasyonlar Doğayı Katlediyor, Yabani Hayvanlar Telef Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Alıpaşa: Siz bizim Askerimizi,Polisimiz,Sivil Vatandaşımızı katlederken Sesınız Cıkmay .şımdı kalkmışsınız Doğa dıyorsunuz . Ben o Askerlerın yerınde olsam Herşeyı yerle bir Yaparım . Ben vatanım için gerekirse orda ölürüm. 3 0 Yanıtla
  • Ferdi Demir : Siz canilarin insanlara merhametiniz yok hayvanamı acıyorsunuz 3 0 Yanıtla
    TÜRKİYE: Olabilir Allah hepsinin belasını versin. Bu ülkeyi bölmeye çalışan kim varsa Allah kahretsin 2 0

Advertisement