Hakkari İHD'den Sokağa Çıkma Yasağı ve Öcalan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hakkari İHD'den Sokağa Çıkma Yasağı ve Öcalan Açıklaması

Hakkari İHD\'den Sokağa Çıkma Yasağı ve Öcalan Açıklaması

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, Güneydoğu'daki bazı ilçelerdeki sokağa çıkma yasakları ve Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

12.01.2016 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, Güneydoğu'daki bazı ilçelerdeki sokağa çıkma yasakları ve Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Dernek binasında yapılan basın toplantısında açıklamayı İHD Başkanı İsmail Akbulut yaptı. Abdullah Öcalan ile HDP'nin İmralı heyetinin uzun zamandır görüştürülmediğini belirten Akbulut, "Tutuklandığı günden bu yana, PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı'da ağır tecrit koşulları altında tutulmaktadır. Tecrit koşulları keyfiyetle ve ciddiyetsizlikle her geçen gün derinleştirilmektedir. Sayın Abdullah Öcalan 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014 tarihinden bu yana ailesi ile ve 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana ise İmralı heyeti ile görüştürülmemektedir. Bu anlamda Sayın Abdullah Öcalan ile başlatılan diyalog sürecinin tekrardan başlatılması ve üzerindeki tecrit, izolasyon politikasına son verilmesi gerekmektedir" dedi.

MÜZAKERE SÜRECİNE DÖNÜLMELİ

Güneydoğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına dikkat çeken Akbulut şöyle konuştu:

"Bölgemizde çoğu il ve ilçelerde sokağa çıkma yasakları hükümet tarafından normal bir uygulamaymış gibi savunulmaktadır. Sur ve Cizre başta olmak üzere birçok ilçemizde sokağa çıkma yasağı süreleri ayları aşarak halen devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerde çok sayıda sivilin göç ettiği, onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve ilçelerde kalan sivillerin de can güvenliklerinin bulunmadığı bilinmektedir. En son Van ili Edremit ilçesinde 13 vatandaşımız çatışmalı süreçten kaynaklı hayatlarını kaybetmiştir. Yüksekova'da bir sivil ve İstanbul Sultanahmet meydanında ise 10 sivil yaşamını yitirdi. Bundan dolayı herkesin gerekli hassasiyeti göstererek bir an önce müzakere sürecine dönülmelidir" dedi..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari İHD'den Sokağa Çıkma Yasağı ve Öcalan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement