Hakkari İl Genel Meclisi'nden Taşınma İçin Referandum İsteği - Son Dakika
Güncel

Hakkari İl Genel Meclisi'nden Taşınma İçin Referandum İsteği

Hakkari İl Genel Meclisi\'nden Taşınma İçin Referandum İsteği

Hakkari il Genel Meclisi'nden taşınma için referandum isteği HAKKARİ'nin DBP'li İl Genel Meclis üyeleri, Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına tepki gösterdi.

28.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari il Genel Meclisi'nden taşınma için referandum isteği

HAKKARİ'nin DBP'li İl Genel Meclis üyeleri, Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına tepki gösterdi. İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, hükümetin almış olduğu taşıma kararının güvenlik amaçlı olduğunu, bununla ilgili referanduma gidilmesini istedi.

Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınmasıyla ilgili tepkiler sürerken, bir tepki de Hakkari İl Genel Meclis üyelerinden geldi. İl Özel İdaresindeki meclis toplantısında basın açıklaması yapan meclis üyeleri, Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması kararının güvenlik amaçlı olduğunu ileri sürdü. İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, vilayet merkezinni Yüksekova ilçesine taşınmasının doğru bir karar olmadığını belirterek, "Hiçbir zaman Yüksekova'nın il olmasına karşı değiliz. Yüksekova da il olabilir. Şartları müsait, nüfusu, coğrafi yapısı, hava alanı, sınır kapısı her konuda il olmaya müsaittir. Hakkari'yi ilden düşürüp, Yüksekova'ya taşımasını ise Hakkari halkı yüzde yüz kabul etmiyor. Bu çözüm değildir. Çözüm barıştır, çözüm Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Türkiye'de yaşayan tüm halkların eşit, özgür birlikte yaşamasıdır. Her ölüm Türkiye halkları için büyük bir kayıptır. Güçlü ve demokratik bir Türkiye istiyorsak savaşa son verilmelidir, silahlar susmalıdır ve çatışmaların son bulmalıdır" dedi.

Hakkari'nin tahine değinip, referandum yapılmasını da isteyen Özdemir, "Halkın yüzde 100'ü ilin Yüksekova'ya taşınmasını kabul etmeyecektir. Hakkari 4 Ocak 1936 tarih ve 2885 Sayılı Kanunla vilayet oldu. 80 yıldır il olan Hakkari ilçeye dönüştürülmesi doğru değildir. Eğer hükümet coğrafi açıdan düşünüyorsa, Karadeniz'in de birçok ili vilayetten düşürülmesi gerekir. Hükümet, Hakkari'yi Yüksekova'ya taşıması ekonomik olarak düşünüyorsa, Yüksekova'ya havaalanı yapıldı. Ama birkaç ay çalıştı kapatıldı. Esendere sınır kapısında ise ticaret yapılmıyor, sadece insanlar gelip, gidebiliyor "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari İl Genel Meclisi'nden Taşınma İçin Referandum İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement