Hakkari İl Genel Meclisi Üyelerinden Sınır Kapısında İnceleme - Son Dakika
Güncel

Hakkari İl Genel Meclisi Üyelerinden Sınır Kapısında İnceleme

Hakkari İl Genel Meclisi Üyelerinden Sınır Kapısında İnceleme

Hakkari il Genel Meclis üyeleri Kuzey Irak'a açılacak olan Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.

13.11.2014 11:15  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'den Kuzey Irak'a açılacak olan Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Hakkari il Genel Meclis üyeleri, gümrük kapısındaki Peşmerge güçleri tarafından karşılandı. İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, sınır kapısı 10 gün içerisinde açılacağını belirterek, "Bizler de İl Genel Meclisi olarak, açılacak olan bu gümrük kapısı için Çukurca ilçesindeki Emir Şaban Mahallesi'nde 4 bin 825 metrekare arsayı İl Genel Meclisi kararıyla gümrük birliğine tahsis ettik" dedi.

Hakkari DBP'li İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir ve beraberindeki İl Genel Meclis üyeleri, önümüzdeki günlerde açılması beklenen Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Meclis üyeleri, ilk olarak Türkiye tarafından gümrük kapısı için yeni kurulan prefabrikleri gezdi. Daha sonra Kuzey Irak tarafına geçen İl Genel Meclis üyeleri, burada bekleyen Permerge güçleri tarafından karşılandı. Peşmergenin sınırdaki gümrük kapısı sorumlusu İsmet Abdulfettah, meclis üyelerinin kendilerine yaptığı ziyaretten son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Abdulfettah, şöyle konuştu:

"Bu ziyaretiniz birbirimizi daha iyi tanımamız açısından son derece önemlidir. Yıllardır böyle bir araya gelecek günü özlemle bekliyorduk. İnanıyorum bu sınır kapısı, yoksullar için de ekmek kapısı olacak. Yaşanann bazı sorunlardan dolayı gümrük kapısı bugüne kadar açılmadı. Kapının bir an önce açılması için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani'nin yoğun çabaları oldu. Ancak bizi aşan bazı durumlar da olması bu sınır kapısının açılmasını engelledi. Bizler birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve barış, kardeşliği isteyen bir milletiz. Bugüne kadar elimizi hep barış için uzattık ve elimizi hiç kimseye karşı kaldırmadık. Bizler fakirinden tutun, zenginize kadar herkesin hizmetkarıyız. Sayın Barzani'nin güzel bir sözü var. Diyor ki, Kürtler olarak birbirinize karşı ve dünya halklarına karşı saygı ve sevginizi eksik etmeyin. Biz de bu şiarla bu mücalelemizi sürdürüyoruz."

Sınır kapısının girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir ise kendilerine sıcak karşılayan Peşmerge görevlilerine teşekkür etti. Özdemir,"Kapının açılması Çukurca ve Hakkari halkı için yıllardır bir hayaldi. Bu hayalimiz inşallah gerçekleşecek. Zaten sınırın Türkiye tarafındanki gümrük binaları için kurulan prefabrikler bitmiştir. Aldığımız bilgiye göre sınır kapısı 10 gün içerisinde açılacaktır. Bizler de İl Genel Meclisi olarak, açılacak olan bu gümrük kapısı için Çukurca ilçesindeki Emir Şaban Mahallesi'nde 4 bin 825 metrekare arsayı İl Genel Meclisi kararıyla gümrük birliğine tahsis ettik.Tahsis ettiğimiz bu arsa üzerinde gümrük kapısında çalışacak olan personel için lojmanlar yapılacak. Bu sınır kapısının açılması Habur Sınır Kapısı'ndaki araç ve insan yoğunluğu da azaltacaktır. Habur Sınır Kapısı'ndaki geçişlerde daha önce sıkıntılar yaşandığını biliyoruz.Üzümlü sınır kapısının açılmasıyla birlikte halkımız rahat bir nefes alacaktır" dedi.

Barış sürecinde hükümetin olumlu adım atması ve bu süreçte demokratik bazı adımların atılması halinde ülkeler arasındaki sınırlara bile ihtiyaç duyulmayacağını da kaydeden Özdemir,"Çünkü bir ülkede eğer adalet, huzur, eşitlik varsa sınırlar da anlamsızlaşır.O nedenle Avrupa'nın birçok ülkesinde geliş gidişler noktasında artık pasaporta bile ihtiyaç duyulmaz. Türkiye ve Ortadoğudaki ülkeler demokratikleşirse bu sınırlara bile gerek olmaz. Üzümlü Sınır Kapısı'nın açılışı en kıa zamanda yapılmasını ümit ediyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari İl Genel Meclisi Üyelerinden Sınır Kapısında İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement