Hakkari'nin Fedakar Öğretmenleri - Son Dakika
Güncel

Hakkari'nin Fedakar Öğretmenleri

Hakkari'nin en ücra köylerinde eğitim hizmeti veren fedakar öğretmenler, tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimden yoksun kalmaması için özveriyle görev yapıyor.

24.11.2014 12:35  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ KAZANDIOĞLU-NECMİ ERTUŞ - Hakkari'nin en ücra köylerinde eğitim hizmeti veren fedakar öğretmenler, tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimden yoksun kalmaması için özveriyle görev yapıyor.

Birçok kişinin görev yapmaktan kaçındığı ya da tayini çıkınca istifa ettiği Hakkari'de, bu yıl adeta öğretmen bereketi yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son atamayla ilk kez en ücradaki köylerde dahi kadrolu öğretmenlerin görevlendirildiği kentte, eğitim ordusuna yeni katılan genç öğretmenler bulunuyor.

Bir yıl öncesine kadar 3 kadrolu öğretmenin bulunduğu Taşbaşı köyünde de son atamayla birlikte 20 kadrolu öğretmen görevlendirildi.

Taşbaşı Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda görev yapan öğretmenler, alışık olmadıkları köy yaşantısına uyum sağlayıp öğrencilerine en iyi eğitimi vermenin çabasını gösteriyor.

Sınıf öğretmenlerinden Tuğba Biber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde iki yıldan bu yana görev yaptığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Meslektaşlarının Hakkari'ye atanınca görevlerinden istifa etmesine bir anlam veremediğini vurgulayan Biber, şimdiye kadar hiçbir zorlukla karşılaşmadığını söyledi.

Bir yeri görmeden ve orada yaşamadan fikir yürütmenin yanlış olacağını anlatan Biber, "İki yıldır Hakkari'deyim ve burada çok mutluyum. Buraya atanan arkadaşlarımız da görev yapmaya gelsin. Bunlar da bizim çocuklarımız, burası bizim de memleketimiz. Görevimizi her yerde yapacağız. Ne kadar fedakarlık gösterirsek o kadar iyi. İstifa etmeden önce gelip görmek lazım. Çünkü hiç beklediğimiz gibi olmuyor. Biz buraya kötü şeyler düşünerek gelmiştik ancak şu anda gayet memnunuz" dedi.

Öğretmenlerden Tokatlı Nurgül Özyurt ise Hakkari'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Hakkari'ye atanırken gelip gelmeme konusunda kafamda birçok soru işareti oluştu. Ama şu an gayet memnunum. Buradaki çocuklarımızın da eğitime ihtiyacı var. Boş vakitlerimizde de aile ziyaretleri yapıyoruz. Aileler hoşgörülü ve çok misafirperver. Bize candan davranıyorlar. Belki birçok bölgede böyle karşılanmayabiliriz. Her şeyi önünüze seriyorlar. Halk çok iyi. Herkes gelip burada görev yapabilir. Burada görev yapmak, bu çocuklara eğitim vermek çok farklı bir duygu."

Taşbaşı köyünde 3 yıldır görev yapan Beytullah Kaçmaz da kente gelmeden önce bölge hakkında olumsuz düşüncelerinin olduğunu ve tedirginlik yaşadığını belirterek, zaman içinde bu tür korkularını yenerek öğrencilerine iyi bir eğitim vermenin uğraşı içine girdiğini ifade etti.

-Öğrencilerden küçük ama anlamlı hediyeler

Kaçmaz, Öğretmenler Günü'nü köyde kutlamanın daha anlamlı olduğuna değinerek, "Öğrencilerimiz hiçbir zaman bu özel günümüzde bizleri unutmuyorlar. Çocuklar kendilerine göre küçük ama çok anlamlı hediyeler getirerek günümüzü kutluyor. Çocuklarla çok mutluyuz. Köyde kalıyorum. Köy sakinleri bize yardımcı olmak için çalışıyor. Bizi düğünlerine çağırıyorlar ve ihtiyaçlarımızı soruyorlar. Komşuluk ilişkileri çok iyi" diye konutu.

-"Bu ortamı yaşamak her öğretmenin hakkı"

Yaşadıkları tüm endişenin köye geldikten sonra yersiz olduğunu anladığını ifade eden sınıf öğretmeni Müyesser Uludağ ise şunları dile getirdi:

"Burada 3 yılım dolu dolu geçti. Öyle sanıldığı gibi değil. Gelip görmeleri lazım. Hiçbir şey televizyonlarda göründüğü gibi değil. Batıdaki şartlara göre biraz zor ama yine de insan sabretmeli. Yeni ve güzel bir okulumuz var. Aileleri ziyaret ediyoruz. Kadın ve kızlarla sohbet ediyoruz. Buradaki gönül bağı çok farklı. Buradaki çocuklar, insanları çok masum seviyor. Bunu hissedebiliyoruz. Bunları görmek, yaşamak her öğretmenin hakkı. Buradan gitmek istemiyorum."

Köylülerden Pakize Kaya ise bu yıl köye çok sayıda öğretmen atandığını ve bunun mutluluğunu duyduklarını bildirerek, "Öğretmen demek, yeni nesil yetiştirmek demek. Bütün öğretmenlerimizi hem evimize hem memleketimize bekleriz. Boş vakitlerinde sürekli hocalarımıza uğruyoruz. Onlar da evlerimize geliyor. İletişimimiz güzel. Bize birçok konuda yardımcı oluyorlar. Biz de elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizden çok memnunuz" ifadelerini kullandı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'nin Fedakar Öğretmenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement