Hakkari'nin İl Kalma Sevinci - Son Dakika
Güncel

Hakkari'nin İl Kalma Sevinci

Hakkari\'nin İl Kalma Sevinci

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasına ilişkin yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel kurulunda geri çekilmesi kentte sevinçle karşılandı.

19.08.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasına ilişkin yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel kurulunda geri çekilmesi kentte sevinçle karşılandı.

Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun Tasarı metninden çıkarılınca Hakkari'de büyük sevinç yaşandı. Ancak günlerdir sokaklarda ilçe olmaya karşı eylemler yapan Hakkarililer, sevinçlerini Van ve Elazığ'daki terör saldırıları nedeniyle kutlama programına dönüştüremedi.

'Hakkari İl Kalsın' komisyonunda yer alan Avukat Erol Çallı, Hakkari ve Şırnak illerinin ilçeye dönüştürülmesine yönelik yasa tasarısının TBMM'den geri çekilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. Hakkari'yi daha güzel günlerin beklidğini bilerten Çallı, şöyle dedi:

"Hükümet ve mecliste bulunan partilerin oy birliğiyle tasarının meclisten çekilmesi sebebiyle çok sevinçliyiz. Hakkarimiz tekrardan il kaldı. Bizi tekrardan aynı statüye kavuşturan sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümete ve mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarına ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. 7 bin yıllık geçmişimize sahip çıktık. Mezarlarımızda yatan büyüklerimizin anılarına sahip çıktık. Hakkarili ruhunu tekrar bizler ayağa kaldırdık. İnşallah Hakkari'yi çok daha iyi günler bekliyor."

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen de, çok mutlu olduklarını ve bu konunun tekrar gündeme gelmemesini dilediklerini söyledi. Şen, Hakkari'nin il kalmasında emeği geçen herkese de teşekkür etti.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'nin İl Kalma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement