Hakkari'nin İlçeye Dönüştürülmesi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'nin İlçeye Dönüştürülmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari eski milletvekili Abdulmuttalip Özbek, kentte FETÖ'nün darbe girişiminin ardından en önemli gündemin Hakkari'nin il statüsünden çıkarılması olduğunu söyledi.

10.08.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari eski milletvekili Abdulmuttalip Özbek, kentte FETÖ'nün darbe girişiminin ardından en önemli gündemin Hakkari'nin il statüsünden çıkarılması olduğunu söyledi.

Hakkari'nin "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülmesiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Özbek, konu ile ilgili çeşitli sivil toplum örgütleri ile Ankara'da temaslarda bulunduklarını söyledi.

İlin ilçeye dönüştürülmemesi için yaptıkları girişim ve çabaların dikkate alınması gerektiğine inandıklarını belirten Özbek, şöyle konuştu:

"Hakkari'de FETÖ terör örgütünün milletimize karşı yaptığı hain kalkışmadan sonraki en önemli gündem maddesi Hakkari'nin il statüsünden düşürülmesi konusudur. Gerek daha önce sivil toplum örgütlerimizle Ankara'da yaptığımız çalışmalar olsun, gerek şimdiki sivil toplum ve halk olarak yaptığımız girişimler olsun çabalarımızın dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. Henüz her şey bitmiş değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden ricamız bu haklı talebimizin bir daha gözden geçirilmesidir. Bunun çok daha hayırlı olacağına inanıyorum."

Hakkari'nin ilçeye dönüştürülmesiyle göçlerin başlayacağını ve ilin kasaba görünümüne dönüşeceğini ifade eden Özbek, kentin kadim bir kültürünün olduğunu kaydetti.

Özbek, şunları söyledi:

"Hakkari'nin kadim kültürü, tarihinden ziyade, bir kenti var eden ve ayakta tutan başka gerçeklerine de değinmek lazım. İnsanın hayatında her saniye etkili olan gerçekler. Kamu hizmetleri, ekonomi, sosyal yaşam gibi biz Hakkarililerin hayatını doğrudan etkileyen faktörler il olarak kalmayla da doğrudan ilgilidir. Nihayetinde 80 bine yakın bir nüfustan bahsediyoruz ve bu nüfusun tamamına yakını için il statüsü can damarı gibi bir şeydir. İlçe statüsüne indirilmiş bir Hakkari'de bu nüfus peyderpey göç edecek ve yakın gelecekte güzelim Hakkari bir kasaba görünümde olacak. Biz bunu istemeyiz, eminim ki devlet büyüklerimiz de bunu istemez."

Yüksekova'nın il, Derecik'in ilçe olmasını mutlulukla karşıladığını belirten Özbek, "Yüksekova ilimizi, Derecik ilçemizi tebrik ediyorum. Hakkari'nin ilçe olmasına Yüksekovalı hemşehrilerimiz üzülmüş, Yüksekova'nın il olmasına da Hakkarili hemşehrilerimiz sevinmiştir. Ortak meselemiz Hakkari'nin ilçe konumuna düşürülmemesidir." dedi.

Yüksekova'nın il olmayı çoktan hak ettiğini, dinamikleri, coğrafyası, nufusü, konumu itibariyle zaten avantajlarının olduğunu dile getiren Özbek, bu yönüyle bütün bölgeye AŞ kapısı olma potansiyelinin de mevcut olduğunu bildirdi.

Özbek, şöyle konuştu:

"Bölgede çekim merkezi olmuş bir Yüksekova hangi Hakkariliyi mutlu etmez ki. Hakeza Derecik beldemiz ilçe statüsüne kavuşursa hızla büyüyecek ve civar köylerden merkezlere olan göçü kendine çekecektir. Kamu yatırımları hızla artacaktır. Sınır kapısının faaliyete girmesiyle beraber ekonomisi canlanacak ve şirin bir huzur kenti olacaktır. Bu yüzden başlığa 'il olalım, il kalalım' dedim. Yüksekova il olsun ama Hakkari de il kalsın. Bu haklı talebimizin tekrar gözden geçirilmesi dileklerimle."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'nin İlçeye Dönüştürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement