Hakkari Polisinden Çocuklara Kırtasiye ve Çanta Yardımı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Polisinden Çocuklara Kırtasiye ve Çanta Yardımı

Hakkari Polisinden Çocuklara Kırtasiye ve Çanta Yardımı

HAKKARİ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Mutlu bir gelecek için el ele' projesi kapsamında öğrencilere kıtasiye malzemesi ve çanta dağıtıldı.

23.09.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Mutlu bir gelecek için el ele' projesi kapsamında öğrencilere kıtasiye malzemesi ve çanta dağıtıldı.

Merzan Mahallesi'nde bulunan Kazım Karabekir İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak, daha sonra sınıfları gezdi. Toprak ve beraberindekiler, güvenli hayat ve güvenli gelecek için Çocuk ve Gençler Soyal Koruma ve Dsetekleme Programı (ÇOGEP) 'Mutlu bir gelecek için el ele' projesi kapsamında okulda öğrenim gören 61 öğrenciye kırtasiye ve çanta dağıttı.

Vali Toprak, öğrencilere kendisi ve beraberindeki yetkililerin kim olduğunu ve görevlerini ne olduğunu da sordu. Parmak kaldıran öğrenciler ise Vali Toprak'ın sorduğu soruya doğru cevap verdi.

HEDEF, 5 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafınan yapılan açıklamada, "ÇOGEP kapsamında hazırlamış olduğumuz 'Mutlu bir gelecek için el ele' isimli projemiz çerçevesinde; 2016-2017 eğitim- öğretim yılı içerisinde il Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü  ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte hedef grup olarak belirlenen, çocukların suç ve suç unsurlarından uzak tutulması, suç türleri hakkında bilgi verilmesi, gençlerin sosyal yaşamlarına katılmalarını sağlanarak kişisel gelişimlerinin sağlanması, bu kişilerin suç ve suçlulardan uzak kalarak terör örgütlerinin faaliyetlerine katılmalarını ölemeye yönelik  bilgilendirme, bilinçlendirme seminerleri ve etkinlikler düzenlenerek topluma faydalı ve sağlıklı bireyler  olmaları amaçlanmaktadır. Proje süresi 10 ay olup, bu süre zarfında  öğrenciler ve ailelere dahil olmak üzere toplam 5 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda projenin ilk faaliyeti olarak Kazım Karabekir İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören 61 öğrenciye çeşitli ikramlarda bulunarak okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıtılmıştır" denildi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Polisinden Çocuklara Kırtasiye ve Çanta Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement