Hakkari - Sağanak Yağmur, Van'ın İlçelerini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Hakkari - Sağanak Yağmur, Van'ın İlçelerini Vurdu

Hakkari - Sağanak Yağmur, Van\'ın İlçelerini Vurdu

Sağanak yağmur, Van'ın ilçelerini vurdu Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde sağanak yağmur sele neden oldu.

25.08.2015 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağanak yağmur, Van'ın ilçelerini vurdu

Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde sağanak yağmur sele neden oldu. Çatak'ta alabalık tesislerindeki yaklaşık 60 ton balık sel sularına kapılarak telef oldu. Bahçesaray'da ise ilçe merkezindeki tahtadan yapılan cami, sel sularıyla sürüklendi.

Van'da dün geceden beri aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, bugün öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde ise yağışlar sele neden oldu. Çatak'ta selden etkilenen 8 mahallede evlerin içi çamurla doldu. Vatandaşlar güçlükle çamurun içinden çıkabildi. Mahallelerde bulunan alabalık tesislerindeki 60 ton balık ve onlarca arı kovanı da sel sularına kapılarak telef oldu. Vatandaşlar balıkları kurtarmak için büyük çaba gösterirken, Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve, selin zarar verdiği mahallelerde incelemelede bulundu. Belediye araçlarından da anons yapılarak vatandaşlardan hayvanlarını güvenli bölgelere taşıması istendi. Kaymakam Hacı Asım Akgül, kurumları uyararak zararların tespiti için ön çalışma yapılmasını istedi. Bu arada Bahçesaray İlçesi'nde de aşırı yağışlar ilçe merkezi ve Çatbayır Mahallesi'ni vurdu. Çatbayır Mahallesi'nde bazı evler su altında kalırken, ilçe merkezinde tahtadan yapılan geçici camii ise sel sularına kapılarak yıkıldı.

HAKKARİ'DE DE ETKİLİ OLAN

Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde de aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde başlayan sağanağa hazırlıksız yakalananlar, korunmak için pasajlara ve işyerlerinin saçakları altına sığındı. Yolların göle döndüğü Hakkari'de trafik akışı güçlükle sağlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari - Sağanak Yağmur, Van'ın İlçelerini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement