Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'ne Kampüs Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'ne Kampüs Tepkisi

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü\'ne Kampüs Tepkisi

TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Adem Çatal,Hakkari Üniversitesi kampüs inşaatının ağır ilerlediğini belirterek,rektörlüğü halkı oyalamakla suçladı.

17.09.2014 12:44  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Adem Çatal, 2009 yılında Kıran Mahallesi'ndeki Hakkari Üniversitesi kampüs inşaatının çok ağır ilerlediğini belirterek, üniversite rektörlüğünü, Hakkari halkını oyalamakla suçladı.

TMMOB Hakkari il Koordinasyon Kurulu Sekreteri Adem Çatal, Kıran Mahallesi'nde 2009 yılında 603 bin metrekare arazi üzerinde kurulan ve yapımı devam eden Hakkari Üniversitesi kampüs inşaatında ineleme yaparak açıklamalarda bulundu. İnşaatın çok ağır ilerlediğini kaydeden Çatal, yaptıkları incelemelerde çalışmaların böyle devam etmesi halinde vaktinde teslim edilemeyeceğini söyledi. Yaptıkları inceleme sırasında teknik personelin bulunmadığını belirten Çatal, "Bu tür yapılaşmalarda güçlü teknik eleman kadrosuyla hem denetimi yapan müşavir firma, hem de işi yapan taahhüt firması tarafından bir fiil çalıştırılması gerekmektedir. İlerde öğrencilerimizin ders göreceği ve akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalar yapacakları bu binaların ne kadar güvenli ve yapım işleri şartnamesine uygun yapıldıkları hakkında endişeliyiz. Hakkari'deki mühendislerimiz ve teknikerlerimiz işsiz gezerlerken bu çalışmaların yeterli teknik elemanlar olmadan yapılması bizleri hayrete düşürmektedir" dedi. Hakkari kampüs inşaatının bir an önce yapılması için takipçisi olacaklarını da belirten Çatal, şöyle konuştu:

"Üniversite kampüs alanının 1'inci etabı bu halde gördükten sonra diğer etapların ne zaman ihale edileceği, ne zaman yapılacağı konusunda zaten umudumuz kalmadı. 1'inci etap 3 adet lojman, 1 kafeterya ve sadece bir tane derslik binasından oluşuyor. Diğer illerde ders gören Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin kente gelmesi için acil dersliklere öncelik verilmesi gerekirken, aciliyetin oturacakları lojmanlara verilmesine de anlam verememekteyiz. Rektörlük maalesef Hakkari halkını oyalamaktan başka birşey yapmıyor. Diğer üniversiteler tamamlanırken, Hakkari Üniversitesi'nin hala 1'inci etabının gelecek yılın sonunda bitirilecek olması bizleri umutsuzluğa düşürdü. Rektörlük bu işin altından çıkamayacağını gözler önüne serdi. TMMOB Sekreterliği olarak hayal kırıklıkları içerisindeyiz. Bu kampüsün bir an önce yapılması için takipçisi olacağımızı ve peşini bırakmayacağımızı buradan tüm yetkililere duyuruyoruz."

Bu arada kampüs alanındaki yükseltiye yazılan 'Hakkari Üniversitesi' yazısı da dikkat çekti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'ne Kampüs Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement