Hakkari Valiliği'nden Açıklama - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valiliği'nden Açıklama

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesi Gürkavak ve Taşyazı bölgesinde 3 PKK üyesinin öldürüldüğünü ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirdiğini açıkladı.

07.10.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesi Gürkavak ve Taşyazı bölgesinde 3 PKK üyesinin öldürüldüğünü ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirdiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizin 5- 6 Ekim 2015 tarihlerinde ilimiz Yüksekova ilçesinin çeşitli kırsal alanlarında yapılan arazi arama tarama faaliyeti sırasında 2 terör örgütü mensubu ve Gürkavak - Taşyazı bölgesi arasında ise 1 terör örgütü mensubu öldürülmüştür. Yapılan operasyonlar kapsamında; 1 adet makineli tüfek, 2 adet AK-47 kaleşnikof silah, 1 adet doçka uçaksavar silahı mühimmatları, 1 adet Zagros (keşkin nişancı) tüfeği, 1 adet makineli tüfek ve bu silaha ait çok miktarda mühimmat, 3 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası, 1 adet roket sevk fişeği, 1 adet mutfak tipi büyük tüp, 10 adet piknik tipi küçük tüp, 10 metre kablo, muhtelif çeşit ve miktarda yaşam malzemesi, 1 adet büyük boy telsiz, 10 adet dağ tipi kaya delme aleti, 10 adet hilti ucu, akü, pil, koli bandı, elektrik kablosu ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir" denildi.

ŞEMDİNLİ'DE 1 PKK ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Şemdinli'de de operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada, "6 Ekim 2015 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Şemdinli ilçesi Derecik Jandarma Karakol Komutanlığı'na 1 erkek bölücü terör örgütü mensubu, 1 adet AK-47 kaleşnikof silahı, bu silaha ait 5 adet şarjör,151 adet mermi, 2 adet el bombası ile teslim olmuştur. Olaylarla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Bölgemizdeki operasyonlar, duyarlı vatandaşlarımızın yardım ve desteği ile başarılı bir şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari Valiliği'nden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement