Hakkari Valiliği: Şemdinli Operasyonu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valiliği: Şemdinli Operasyonu Sona Erdi

Hakkari Valiliği yaklaşık 20 gündür devam eden Şemdinli Operasyonu'nun sona erdiğini bildirdi.

11.08.2012 13:30  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği yaklaşık 20 gündür devam eden Şemdinli Operasyonu'nun sona erdiğini bildirdi Hakkari Valiliği yaklaşık 20 gündür devam eden Şemdinli Operasyonu'nun sona erdiğini bildirdi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yaklaşık 20 gün önce başlayan operasyon hakkında açıklama yapan Hakkari Valiliği, operasyonda bir çok örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Şemdinli Operasyonu bu sabah itibariyle sona erdiğini ifade eden Valilik açıklamasında, terör örgütünün amacına ulaşamadığını kaydedildi. Bölgedeki huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla, PKK terör örgütünce Şemdinli kırsalında gerçekleştirilen eylemler üzerine, güvenlik güçlerince hava destekli olarak 23 Temmuz 2012 günü başlatılan operasyonların, bugün itibariyle tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, "Titizlik ve kararlılıkla sürdürülen operasyonlar sonucunda, PKK terör örgütü, hain amaçlarına ulaşamamış ve çok sayıda PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Mülki adli ve askeri makamlar eşliğinde operasyonun son gününde bölgede ziyaret ve inceleme yapılmış, vatandaşlarımızın köylerinde, yerlerinde normal hayatlarını sürdürdükleri müşahede edilmiştir. Köylülerimizin doğan bazı zaruri ihtiyaçları da ilçe kaymakamlığınca karşılanmıştır" denildi.

-ŞEMDİNLİ HALKININ TUTUMU SAYESİNDE GÜÇLÜKLER KOLAYLAŞTI-

Resmi makamların ve güvenlik kuvvetlerinin temkinli, itidalli ve basiretli faaliyetlerinin, Şemdinli İlçe halkının sağduyulu ve sabırlı tutumu sayesinde güçlükleri kolaşlaştırdığının ifade edildiği açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz ve kamu görevlileri bundan sonra da ilimizde huzur ve güven ortamını sağlayıp sürdürme hususunda dirayetli, fedakar, azimli ve cesaretli tutumlarını sürdüreceklerdir. Hakkarililerin en öncelikli talebi, huzur, sükün ve emniyet içinde yaşamak ve bu sayede kamu hizmetlerinin daha verimli gerçekleşmesi ve herkesin kendi işine gücüne huzur içinde devam edebilmesidir" değerlendirmesine yer verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hakkari Valiliği: Şemdinli Operasyonu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement