Hakkari ve Şırnak Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi - Son Dakika
Ekonomi

Hakkari ve Şırnak Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi

Hakkari ve Şırnak Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi doğalgaz dağıtımı için düzenlenen lisans ihalesinde en düşük teklifi, kilovatsaat başına 0,285 kuruşla AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti.

28.03.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi doğalgaz dağıtımı için düzenlenen lisans ihalesinde en düşük teklifi, kilovatsaat başına 0,285 kuruşla AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti. verdi.

EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk'ün ihale komisyonu başkanlığını yaptığı ihaleye 4 şirket teklif dosyası gönderirken, bu şirketlerden Fernas İnşaat AŞ, teşekkür mektubu sunarak ihaleye katılmadı.

Şirketlerin birim hizmet ve amortisman bedellerinin bulunduğu ikinci zarfların açılmasının ardından, teklif sahibi AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti., M.B.D. İnşaat San. Tur. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ve AKSA Doğalgaz Dağıtım AŞ temsilcileri açık eksiltmeye davet edildi.

Açık eksiltmenin birinci turuna, kapalı zarfla verilen kilovatsaat başına en düşük teklif olan 0,640 kuruşla başlandı. Birinci turda kilovatsaat başına 0,630 kuruş teklif verilmesinin ardından AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ihaleden çekildi.

Açık eksiltmenin 18. turunda AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti'nin kilovatsaat başına 0,285 kuruş teklif vermesinin ardından, M.B.D. İnşaat San. Tur. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ihaleden çekildi.

Böylece, doğalgaz dağıtımında 81 il için gerçekleştirilen ihalelerin sonuncusu da tamamlanmış oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hakkari ve Şırnak Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement