Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor - Son Dakika
Güncel

Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor

Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor

Hakkari'nin Boybeyi ile Sarıtaş Köyü arasında bulunan ve her yıl yüzlerce kişinin şifa bulmak için akın ettiği kaplıcalar, tesis bekliyor.

19.04.2016 10:57  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör operasyonlarının tüm hızıyla devam ettiği Hakkari'de, kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarında çıkan 2 termal su kaynağı, yaz boyunca Van, Hakkari'nin yanı sıra Yüksekova, Başkale, Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor.

BRANDALARLA KAPATILAN KAPLICADA ŞİFA ARIYORLAR

Brandalarla kapatılan kaplıcada kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde kaplıcadan zor koşullarda suya girererek şifa aradığı belirtilirken yetkililerden kaplıca için tesis yapılması istendi.

Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor

SOYUNMA YERLERİ YOK, BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORLAR

Terör olaylarına rağmen çok sayıda kişinin kaplıcalara geldiğini de belirten yörede bulunanlar kadın ve erkeklerin soyunma yerleri olmadığı için büyük sıkıntı çektiklerini anlattı. Kaplıcaya gitmek için Zap suyu üzerinde derme- çatma direk ve tahtalardan yapılan ilkel köprüyü kullandıklarını da anlatanlar, şöyle konuştu:

Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor

"YETKİLİLERDEN TEK İSTEĞİMİZ TESİS"

"Buradaki kaplıcalar çok şifalı. Ancak, yıllardır buraya bir tesis yapılmıyor. Van, Hakkari ve ilçeler olmak üzere bir çok köyden buraya insanlar şifa bulmak için geliyor. Yetkilillerden tek isteğimiz, kaynağın daha derli toplu, daha temiz bir hale getirilmesi için bir tesis yapılmasıdır. Bir tesisisimiz olmadığı için üzeri branda ve naylonlala kapatılan kaplıcaya kadın ve erkekler birer saat arayla girebiliyor."

Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor
Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili, Yetkililerden Kaplıca İçin Tesis İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • dolphin: Okulu, hastaneyi yakanlar kaplıcayı mı yakmayacaklar? 18 0 Yanıtla
  • hüso: tesislere pkklılar dinlensin diyemi destek istiyorsunuz.TÜRKİYEYE DÜŞMANLIK YAPMADAN ÖNCE DÜŞÜNECEKTİNİZ.İNSANCA YAŞAMAK SİZİN NEYİNİZE.YALNIZ SÖZÜM VATANA BAYRAĞA SAYGISI OLANA DEĞİL 12 4 Yanıtla
  • Deli. Kadir: Bu. Hayvanlara. Gazbanyosu. Yakisir. Su. Beklerken. Gaz. Sesi. Ne. Guzel. Olur 2 8 Yanıtla
  • türkmenoğlu: su oyun reklamınızı kaldırın sacma sapan yeter ama ya ızlemek zorundamıyım bunu 5 2 Yanıtla
  • uğur: hee,sonra da mayın döşeyin gelenleri havaya uçurun. 4 2 Yanıtla
  • İŞTE TÜRKİYE: hdpkk bölgelerine yardım mı :)))) lan siz o güzelim ALLAHIN suyunu bile zehirlersinizamk 4 2 Yanıtla
  • SANA NE: gözünüzü açın millet bütün kürtleri aynı kefeye koymayın doğuda sadece kürtler yaşamıyor ayrıca bu içinde bulunduğumuz durum dış güçlerin oyunları pkk yı kurduranda zaten ingiltere 5 1 Yanıtla
  • Turk: Sağlık sizin neyinize otuzu bulmadan geberip gidiyorsunuz 4 2 Yanıtla
  • REALİST: Doğu anadoluyu ve güneydoğu anadolu bölgesini iyi bilmeyenler ırkcı pkk ve diğer örgütlerin 40 yıldır silahlı eylem yaptıklarından dolayı yurt içi ve yurt dışında Şu izlenim verilmek istendi Doğuda kürtler yaşıyor şeklinde.Oysa güneydoğu anadolu bölgesine gider ve bölgeyi iyi analizi yaparsanız orada Arap türkmen,farsi lerin ne kadar çok sayıda olduğunu görürsünüz.Ama bu gibi söylemler propagandalar Maksatlı yapılmakta ve Özellikle Kürtlere zarar vermektedir.. 2 3 Yanıtla
  • kemal: Size orasi bile çok. . 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement