Hakkarili Dağcılar, Kaplıca Keyfi ve Çevre Temizliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Dağcılar, Kaplıca Keyfi ve Çevre Temizliği Yaptı

Hakkarili Dağcılar, Kaplıca Keyfi ve Çevre Temizliği Yaptı

Hakkarili dağcılar, kaplıca keyfi ve çevre temizliği yaptıHAKKARİ'nin Boybeyi ile Sarıtaş Köyü arasında bulunan ve her yıl yüzlerce kişinin akın ettiği kaplıcalara girip sıcak su keyfi yapan 5 dağcı, çevre temizliği yapmayı da ihmal etmedi.

03.05.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkarili dağcılar, kaplıca keyfi ve çevre temizliği yaptı

HAKKARİ'nin Boybeyi ile Sarıtaş Köyü arasında bulunan ve her yıl yüzlerce kişinin akın ettiği kaplıcalara girip sıcak su keyfi yapan 5 dağcı, çevre temizliği yapmayı da ihmal etmedi.

Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarında çıkan 2 termal su kaynağı, yaz boyunca Van, Hakkari'nin yanı sıra Yüksekova, Başkale, Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor. Derme çatma brandalarla çevresi kapatılmaya çalışılan kaplıcalara gelen kadın ve erkekler zor şartlarda suya girebildiklerini belirtirken, bölgeye tırmanış için gelen 5 dağcı da kaplıcaya girdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç ve 4 dağcı arkadaşı, kaplıcaya girmeden önce çevre temizliği yaptı. Yapılan çevre temizliği ardından kaplıcaya giren dağcılar, kaplıca keyfini Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyerek çıkardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Ertunç, kapılcadan her yıl yüzlerce kişinin yaralandığın ancak uygun koşulların olmadığını söyledi. Tesis yapılması gerektiğini anlatan Ertunç, şöyle dedi: "Buradaki kaplıcalar çok şifalı. Ancak, yıllardır buraya bir tesis yapılmıyor. Van ve Hakkari'den ilçelerden, köylerden buraya insanlar geliyor. Ancak uygun koşullar olmadığı için istedikleri gibi faydalanamıyorlar. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmaları gerikiyor. Yöre insanından da çevre temizliği konusunda duyarlılık bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Dağcılar, Kaplıca Keyfi ve Çevre Temizliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement