Genelkurmay, Hakkarili Şehidin Hikayesini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay, Hakkarili Şehidin Hikayesini Paylaştı

Diyarbakır Sur'da şehit olan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak'ın hikayesi yürekleri burktu. Şehit Teğmen, Ankara'da kiralıdığı bir evde 9 kardeşiyle yaşıyordu.

06.02.2016 08:38  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur'da şehit olan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak'ın hikayesi yürekleri burktu. Hakkari'de bir korucunun çocuğu olan Şehit Teğmen Özatak, Ankara'da kiralıdığı bir evde 9 kardeşini ile birlikte yaşıyordu.

GENELKURMAY'DAN BİR İLK

Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Özatak'ın hikayesini Genelkurmay Başkanlığı paylaştı.

Şehit Teğmen Öztak'ın yürek burkan hikayesi şöyle:

"Hakkari'de bir korucunun çocuğu olarak doğan ve onbir kardeşi olan Şehit Teğmen Abdulselam çalışıp azmedip ve başarıp Kara Harp Okuluna girmiş ve teğmen olmuş. Ailesinin gurur kaynağı Abdulselam'ın bakmış Hakkari'de bu çocuklara rahat vermeyecekler, almış dokuz kardeşini Ankara'ya getirmiş. En küçüğü 5 yaşında, diğerleri 6, 7, 12,16,18,19,20 ve 23 diye gidiyor. En büyük olanlar 20 ve 23 yaşlarında. Bu kardeşler Abdulselam'ın Ankara'da kiraladıkları evde kalıyorlar ve bir hariç diğerleri okuyor, 23 yaşındaki abla evde annelik yapıyor, 20 yaşındaki erkek olan YGS'ye hazırlanıyor; aynı zamanda diğer kardeşlerine de bakıyorlar. Zira Baba Salih ve Anne Zübeyde Hakkari'de. Baba Gönüllü Köy korucusu. Çocuklarının geleceği kararmasın diye hasretliğe rıza göstermişler, bağırlarına taş basmışlar ve çocuklarını uzaklara göndermişler. Teğmenin abisi Kazakistan'da öğretmen, kardeşi de Hakkari'de devlet memuru.

İKİ TEĞMEN ARKADAŞI ŞEHİT OLUNCA...

Abdülselam Teğmen normalde Diyarbakır Cezaevinde görevli idi. Ama iki teğmen arkadaşının Sur'da şehit olmasından sonra çok içerlemiş ve dilekçe vererek JÖH'de görev almıştı. Onlar şehit olurken burada ne işim var demişti. Teröristlerle mücadelede ben de varım dercesine…


"NE FARK EDER Kİ NERELİ OLDUĞU"

Ama çatışmalar esnasında kahramanca mücadele ederken şehit oldu. Hakkariliydi. Ne fark eder ki nereli olduğu… Yüreği bu vatan için, ay yıldızlı bayrak için çarpıyordu, bu her şeyin üstündeydi. Yüreğinde bu sevdayı taşıyabilen herkes bu milletin has evladıdır zaten. Babası da kahraman bir korucumuz, yüreği bu vatan için çarpanlardan. Çok iyi bir evlat yetiştirip vatana, Peygamber Ocağına bağışlamıştı. Diğerlerini de Abdulselam yetiştirecekti.

KARDEŞLERİNİ ANKARA'YA GETİRMİŞ

Şehidimiz Abdülselam da babasından aldığı bu feyz ile kardeşlerini aynı yolda yetiştirmek için Ankara'ya getirmiş, onlara ev tutmuş, her türlü ihtiyaçlarını o teğmen maaşıyla karşılamaya çalışıyordu. Belki yetmiyordu ama mutluydular. Terörden uzaktılar, yaşı gelenler okuyordu. Burada o çocuk yaşlarına rağmen başka bir aile kurmuşlardı. En küçüğünü bile getirmişti Ankara'ya; 3 yaşındaki kardeşine en büyüğü 18 ve 19 yaşındaki abla ve abisi bakıyorlardı. Diğerleri de çok küçüklerdi; 5, 7 9 yaşlarında… En azından geleceğe yönelik umutları vardı. Okuyup abileri Abdulselam gibi Devlete yaralı bireyler olacaklardı. Yine de olacaklar, ama yüreklerinde o sızıyı hayatları boyunca hissederek büyüyecekler…

KARDEŞLERE ACI HABER VERİLEMEDİ

Dün annesine, babasına, Kazakistan'daki ve Hakkari'deki abilerine acı haber verildi bir heyet eşliğinde; ama Ankara'dakilere bir türlü gidilemedi. Baba Salih; "Ne olur, Ankara'daki çocuklarım duymasın, buraya gelsinler, yanımızda iken paylaşalım bu acıyı" dedi TSK yetkililerine. Çoktan büyük bir heyet Keçiören'deki evlerinin önünde bekliyordu zaten ama bir türlü kapıyı çalamıyorlardı. Ankara'daki 9 kardeşten en büyük olan altısına acı haber bir şekilde ulaştırıldı uygun bir şekilde ve diğerlerine "Yarın sizi sömestr tatiline, Annemize, babamıza götüreceğiz" dedi abla ve abileri, Çok küçüktüler ve sevindiler, inandılar. Bilmiyorlardı ki kendilerini koruyup kollayan, Hakkari'den Ankara'ya getirip onlara yuva açan abilerinin cenazesine gittiklerini. Ama bu sabah bunu öğrenecekler maalesef.

ABİLERİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLAMAYA GİDECEKLER

Bu sabah, ailenin bu talebini derhal işleme koyan TSK, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait özel bir askeri uçak ayarladı Abdulselam Teğmenin kardeşleri için. Diyarbakır'a hareket ettiler. Oradan şehit abilerini de alıp askeri uçakla Van'a geçecekler. Hakkari'de onları bekleyen helikopterlerle abilerini son yolculuğuna uğurlamaya gidecekler..

Bu vatan doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir bütün; bu vatanda oyun kurmaya, bölmeye çalışanlar kazdıkları hendeklerde boğuluyorlar, kurdukları tuzaklarda ölüyorlar. Abdulselam Teğmen onlara bunu bir kez göstermiştir diye umuyoruz. Bizde daha çok Abdulselamlar var..

Abdulselam mekanın Cennet, ruhun şad olsun. Merak etme bu aziz millet kardeşlerini yalnız bırakmayacak, onları senin hedeflediğin yolda yetişmeleri için her türlü desteği verecektir. Rahat uyu gözün arkada kalmasın."


Genelkurmay, Hakkarili Şehidin Hikayesini Paylaştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay, Hakkarili Şehidin Hikayesini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • Hakikat: DEgermiydi AKP için ölmeye bir kürt olarak 22 92 Yanıtla
  • Hdpli: Üzülmedim:) 12 53 Yanıtla
  • ELAZIĞ ZAZA: RABBİM MEKANLARINI CENNET EYLESİN.DEMEKKİ VATAN HAİNİ HARİCİNDE HERKES İSTEDİĞİ MESLEĞE GELEBİLİYORMUŞ BU ÜLKEDE...FİSTANLI MAŞALARA DUYURULUR.... 47 11 Yanıtla
  • Eski uzman çvş: Subay olunca böyle oluyor degilmi paşalar uzman çvş ların hayat hikâyesini de paylaşın şehidlerimize Allah tan rahmet diliyorum genelkurmay asker likten soğuttu senin bu adaletsiz kanunların ve subayların 46 11 Yanıtla
  • Diyarbakirli musluman evladi: Kardesligimize kimse gölge düşürmeyecek Allah(C.C)ın ordusu er yada geç galip gelecektir.Wele ğelibe illallah. 50 6 Yanıtla
  • azad: Kendi halkina ihanet katledan toprak da kabul etmez 6 41 Yanıtla
  • Mardinliyim: Hakkarililer bunu hakariye gömenize izin vermes 13 32 Yanıtla
  • VATAN SAĞOLSUN: Zihniyetin bozuk senin bence emekli dahi olamamışsındır sen bu kurumda...hepsinin hikayesi paylaşılıyor 2013 devresinin bu 6.şehit haberi sadece 9 kardeşini okutması ön plana çıkartılmış ve cezaevinde çalışırken sırf devre arkadaşları orada bulunurken kendiside jöhte çalışmak istemiş haber yapılmasının sebebi bu yazıklar olsun.. Bu tarz düşüncedeki insanlara 6 5
  • Ahum: Sen kimsin ki kuş beyinli leşşi mi kabul edecek defol boş adam 8 2
  • 32li: Sen varya çok kanıbozuksun çok hep yorumların kansızca inş Allah belanı verecek 8 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    10:51 Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde, kaçak av yapıldığı bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yapılan aramada 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 kınalı keklik ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alındı.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylere Ev Ziyareti Yapıyor
    10:49 Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylere Ev Ziyareti Yapıyor

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi, engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyor. Engelli bireylerin anneleri için de özel etkinlikler düzenleniyor.

  • Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı
    10:48 Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, binlerce tabanca parçası ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Toplamda 28 şüpheli gözaltına alındı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu
    10:48 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile bir araya geldi. Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen programda, Ay sanayi gelişimi ve Ar-Ge projelerinin öneminden bahsetti.

  • TDV, Ramazan yardımlarını deprem bölgesine yönlendiriyor
    10:48 TDV, Ramazan yardımlarını deprem bölgesine yönlendiriyor

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayıyla birlikte deprem bölgesindeki depremzedelere yardımlarını ulaştırmaya başladı. TDV Genel Müdürü İzani Turan, geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesine öncelik verdiklerini ve iftar çadırları kurduklarını belirtti. Ayrıca, alışveriş ve yardım kartlarıyla da depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımların ulaştırıldığını söyledi. TDV ayrıca, çocuklara bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar dağıtarak onların bayramı sevinçle karşılamalarını sağlayacak.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarım ve Sağlık Politikalarını Zenginleştirecek
    10:48 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarım ve Sağlık Politikalarını Zenginleştirecek

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tarım, sosyal politikalar, kadın ve sağlık politikalarını zenginleştirerek devam ettireceklerini söyledi.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi
    10:47 Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

    Şırnak'ın Uludere, Silopi ve Cizre ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı aramalarda piyasa değeri 880 bin TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda sigara, motorin, cep telefonu, kozmetik malzemesi, elektronik sigara, güneş gözlüğü, inşaat malzemesi, spor ayakkabı, diğer elektronik eşya, anahtar takımı, çay, nargile tütünü ve gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi.

  • Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor
    10:47 Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor

    Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi'nde başıboş köpeklerin getirilip bırakılmasından şikayetçi olan vatandaşlar, sürü halinde dolaşan kontrolsüz köpeklerin özellikle savunmasız çocuklar için tehlike oluşturduğunu kaydettiler. Yetkililer tarafından bakım ve ihtiyaçları karşılanması gereken köpeklerin kontrolsüz bir şekilde kırsal alanlarda gezdiği görülürken, kendilerinin de bu konuda çaresiz kaldığını ileten vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan derhal önlem alınması için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Öte yandan bu bölgede yaşayan vatandaşlar köpeklerin sabaha kadar havladıklarını da dile getirdiler. - BİLECİK

  • Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
    10:47 Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı

    Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi. Burnaz sahili ölü denizanalarıyla kaplandı. Uzmanlar 'dokunmayın' uyarısında bulundu. Denizanaları dron ile havadan görüntülendi. Balıkçılar ise denizanalarının sahilleri istila edebileceğini belirtti.

  • Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri
    10:46 Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Başiskele Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde çocuklar ve aileleri eğlenceli vakit geçiriyor. Ayrıca, Enderun teravih namazı ve Hadim-ul Harameyn sergisi de ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı
    10:43 Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında tabancayla başından vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüne ilişkin tutuksuz yargılanan 2 astsubay sanıktan silahın sahibi Ahmet M.'ye verilen hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay Mehmet S.'nin ise beraatine karar verildi.


Advertisement