Hakkarili Zümrüt Kurt, TEOG Birincileri Arasına Girdi - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Zümrüt Kurt, TEOG Birincileri Arasına Girdi

Hakkarili Zümrüt Kurt, TEOG Birincileri Arasına Girdi

Hakkarili 14 yaşındaki Zümrüt Kurt, TEOG sınavında 120 soruyu da doğru yanıtlayarak Türkiye genelindeki birinci gelen öğrenciler arasına girdi.

16.01.2015 14:00  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkarili 14 yaşındaki Zümrüt Kurt, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 soruyu da doğru yanıtlayarak Türkiye genelindeki birinci gelen öğrenciler arasına girdi. Zümrüt Kurt, bu başarısıyla Türkiye geneli yapılan sınavlarda hep sonuncu olan Hakkari'yi bu sınavda başarılı iller arasına soktu.

Cumhuriyet Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi olan başarı öğrenci Zümrüt Kurt, 12 nüfuslu memur ailesinin çocuğu. Zümrüt'ün TEOG sınavında birinciler arasına girmesi, en çok ailesi ve öğretmenlerini sevindirdi. Cumhuriyet Ortaokulu'nda başarılı öğrenci için tören düzenlendi ve ödül verildi.

Törene konuşan Okul Müdürü Hamit Çelik, öğrencisi Kurt'un bu başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür ise, Kurt'un başarısı için toplandıklarını belirterek, bu başarıların devamını beklediklerini söyledi. Öğrencilere umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini belirten Gür, "Ben inanıyorum ki, içinizde Zümrüt'ün yakaladığı başarıyı çoğunuz yakalayabilirsiniz. Yeter ki umudunuzu, şevkinizi kaybetmeyiniz. İnsan istedikten sonra yapamayacağı bir şey yoktur. Zümrüt kızımızın başarısını taktir ediyoruz. Onun bu başarısını bizi gururlandırdı" diye konuştu.

Zümrüt Kurt'un babası Emin Kurt, Hakkari Adliyesi'nde memur. 10 çocuğunu da okuttuğunu söyleyen Emin Kurt, memur maaşıyla 4 çocuğunun üniversitede çeşitli bölümlerde okuduğunu, bir çocuğunun avukat olduğunu, diğer çocuklarının ise Hakkari'de eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi. Kızı Zümrüt'ün TEOG sınavlarında Türkiye birincileri arasına girmesinden aile olarak gurur duyduklarını belirten Emin Kurt, emeği geçen öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti.

Başarılı öğrenci Zümrüt Kurt ise günde 4 saat çalıştığını belirterek başarısını verimli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Kurt, "Babam ve annemin bizlere verdiği terbiye ile bu başarıyı yakaladık. Bu başarımı aileme, öğretmenlerime, okul müdürüme borçluyum. Hatta buna büyük emek veren öğretmenim Ali Gürbüz'e borçluyum. Türkiye birincileri arasında yerimi almak beni çok mutlu etti" dedi.

Törende, Zümrüt Kurt'a ödül olarak tablet bilgisayar verildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Zümrüt Kurt, TEOG Birincileri Arasına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement