Hakkında Soruşturma Açılan Öğretmeni Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Hakkında Soruşturma Açılan Öğretmeni Protesto Ettiler

Tokat'ta sendika üyesi bir grup, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmeni protesto etti.

12.03.2015 16:54  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta sendika üyesi bir grup, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmeni protesto etti. Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni L.Y.İ'ye tepki göstermek için okul önünde toplanan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası Tokat Şubesi üyesi bir grup, "laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız" pankartı açarak, "karanlığı parçala, geleceğe sahip çık", "laik, bilimsel, demokratik eğitim" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Tokat Şubesi Kadın Sekreteri Özgür Doğan, eğitim sisteminde yaşanan dönüşümlerin Tokat'ta yaşanan olaya zemin hazırladığını öne sürdü.

Doğan, "Eline, beline ve diline sahip ol' felsefesiyle yoğrulan bizler, dün Antalya'da bugün Tokat'ta yapılan tecavüz çağrılarına karşı herkesi mücadelemize davet ediyoruz. Gelin okullarımızı tacizi kutsayanlardan arındıralım" dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Milli Eğitim Bakanlığının, Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni L.Y.İ. hakkında, "başını örtmeyen kız öğrencilere" söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle soruşturma açarak, görev yerini değiştirdiği bildirilmişti.

Hakkında Soruşturma Açılan Öğretmeni Protesto Ettiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkında Soruşturma Açılan Öğretmeni Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement