Hakkını Yiyen Subaylarla Hesaplaşmak İçin Avukat Oldu - Son Dakika
Güncel

Hakkını Yiyen Subaylarla Hesaplaşmak İçin Avukat Oldu

İzmirli Mürsel Yiğit, Kuleli Askeri Lisesi öğrencisiyken askeri hakim olması engellenince hayallerinden vazgeçmek zorunda kaldı ve "hakkını elinden alan subaylarla hesaplaşmak" için avukat oldu.

27.07.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EFSUN YILMAZ - İzmirli Mürsel Yiğit, Kuleli Askeri Lisesi öğrencisiyken askeri hakim olması engellenince hayallerinden vazgeçmek zorunda kaldı ve "hakkını elinden alan subaylarla hesaplaşmak" için avukat oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu subaylarının kendilerinden olmayan askeri okul öğrencilerine yaptıkları zulmün mağdurlarından 21 yaşındaki Mürsel Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK'dan emekli babasından etkilendiği için Kuleli Askeri Lisesinin fotoğrafını küçükken odasına astığını, hep iyi bir asker olma aşkıyla çalıştığını söyledi.

Sınavları kazanıp Kuleli Askeri Lisesine başladığını ifade eden Yiğit, 3. sınıfta 10 öğrencinin askeri hakim olabileceğini öğrendiklerini anlattı. Tüm sınavları başarıyla tamamlamasına rağmen askeri hakim olmasının engellendiğini öne süren Yiğit, şöyle konuştu:

"Öğrencilere bir hak verildi. Aramızdan 45 kişiyi üniversite sınavlarına sokacaklardı. İstanbul, Marmara, Gazi veya Ankara üniversitelerini kazanmamız ve okulda ilk 10'a girmemiz durumunda devlet bizi okutacaktı, sonra da askeri hakim olacaktık. O 45 kişiden 3'üncüsü bendim, devlet üniversitelerini kazanacak puanı da elde etmiştim. Çok sevindim, eğitimden sonra askeri hakim olacaktım ama tercihlerden bir gün önce apar topar okula çağrıldık."

"Kendilerine yakın öğrencileri seçtiler"

Kendisini İstanbul'a çağıran komutanının, FETÖ'nün darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Topçu Yüzbaşı Altan Elibol olduğunu dile getiren Yiğit, şunları söyledi:

"Okula gittiğimizde eleme için bizi mülakata aldılar. Bana Kuleli'ye gelirken her subay gibi Genelkurmay Başkanı olmak istediğimi, şimdi neden askeri hakimlik sınavlarına katıldığımı sordular, hatta 'dönek' dediler. Ben de amacımın vatana hizmet olduğunu söyledim. Mülakattaki soruları elemeye yönelik değildi. Bir soru da 'Sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış bunu açıkla' şeklindeydi. Yine FETÖ'den tutuklanan Tuğgeneral Murat Soysal haksızlık yapmayacaklarını söyledi ama ilk 10'a giren başarılı öğrencilerden hiçbiri askeri hakim olamadı. Kendilerine yakın öğrencileri seçtiler."

Askeri yargıya dahil olmanın çok zor olduğunu hep duyduklarını belirten Yiğit, "Cemaatçi olduklarını biliyorduk hatta cemaatçi olmayan komutanlarımız bizi hep uyarıyordu 'Abi, ablalara yaklaşmayın, bir şeye ihtiyacınız olursa bize gelin' diye ama son dönemde onları göndermişlerdi. Başka komutanlar geldi." dedi.

Hakkı elinden alındığı için Kuleli Askeri Lisesinden mezun olduktan sonra harp okullarına gitmediğini ifade eden Yiğit, Hacettepe Hukuk Fakültesini bitirdiğini, ilk işinin de hayallerini yıkan FETÖ subaylarına dava açmak olacağını aktardı.

Askeri okuldan ayrılmak zorunda bırakılan yüzlerce arkadaşı adına bir dava açacağını dile getiren stajyer avukat Mürsel Yiğit, şöyle konuştu:

"Benim askeri hakim olmamı engelleyen ve FETÖ'nün darbe girişiminde yer aldıkları iddiasıyla tutuklanan Topçu Yüzbaşı Altan Elibol'a 'Hukuk fakültesinden mezun olunca ilk sizi karşımda göreceğim' demiştim, öyle de olacak. Askerlik hayalleri yıkılan arkadaşlarımız adına bir dava açacağım ve iadeiitibarımızı, haklarımızı isteyeceğim."

Kanalizasyonda süründürmüşler

Mürsel Yiğit'in askeri liseden devre arkadaşı Gökhan Kozu da Kara Harp Okulu'ndan "şok mangası" nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını ve makine mühendisliği okumaya başladığını anlattı.

TSK ile ilişiğinin 2012'de kesildiğini belirten Kozu, şunları kaydetti:

"Çok başarılı bir öğrenciydim ama her şey son yıllarda değişmeye başlamıştı. Özellikle şimdi tutuklu olan Altan Elibol, attığım adıma bile ceza kesiyordu. Vatansever askeri lise öğrencilerini aldıkları bir şok mangası vardı. Urla Menteş Kampı'nda bir arkadaşımla beni kanalizasyonda insan pisliğinde süründürdüler. Aileme de artık asker olmak istemediğimi, onlara yalan söylediğimi anlatmışlar. İnsan yaşadıklarına cevap arıyor. Ben küçükken amcamın üstünde üniformayı görünce subay olmak istediğimi anlamıştım. Biz bu toprakların vatansever çocuklarıyız, bizi elediler kendi cemaat üyelerini bizim yerimize aldılar. Bunca şeye rağmen yine de subay olmak isterim çünkü vatanımı çok seviyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkını Yiyen Subaylarla Hesaplaşmak İçin Avukat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement