Haklarında Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika
Emlak

Haklarında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Haklarında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Reklam yüzü Petek Dinçöz olan Makrom Yapı'ya suç duyurusu...

07.05.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz'ü tanıtım yüzü olarak kullanan konut projesi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" isnadıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Tuzla Aydınlı mevkiinde yapılacağı iddia edilen 'Makromtek Tuzla Projesi'nden ev aldıklarını belirten 14 kişi, dolandırıldıklarını ileri sürüp avukatları Aydoğan Ahıakın aracılığıyla Makrom Yapı'dan ve reklam filminde oynayan Petek Dinçöz'den şikâyetçi oldu.

Bir kısmı nakit, kalanı kredi

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre; Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede Makrom Yapı ve müteahhit şirket tarafından hazırlanan satış vaadi sözleşmesiyle, tüketicilerden daire bedellerinin bir kısmının nakit, bir kısmının satış ofislerinde banka yoluyla tahsil edildiği belirtildi.

"Petek Dinçöz de ortak!"

Dilekçede, sözleşmelerin noterde yapılmadan adi yazılı sözleşmelere imza attırıldığı, reklam filminde oynayan Petek Dinçöz'ün de şirket yetkilileriyle ortak hareket ettiği ileri sürüldü. Tanıtım filmlerinde şirket yetkililerininin, 'Petek Hanım şirketimizde her konuda yetkilidir' şeklinde Dinçöz'ün yanında beyanda bulunarak tüketicide güven yaratılmıştır" denildi.

"20 milyon lira topladılar!"

Dilekçede, müteahhit şirketle arsa sahipleri arasında noterde 2012'de kat karşılığı inşaat sözleşmesinin imzalandığı, bir yıl geçmesine rağmen şirketin inşaat ruhsatını almadığının ortaya çıktığı anlatıldı. Daireleri sattıkları satış ofisininse ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi. Arsa sahiplerinin, müteahhit şirketi azilnameyle yetkisiz kılmasına rağmen başkasının arsasının kendi arsalarıymış gibi gösterildiği ve hayali ev satışıyla 20 milyon TL toplandığı iddia edildi.

"Dolandırıcı değiliz!"

Makrom Yapı yetkililerinden Mazhar Bakırcı, Tuzla Projesi'nde toprak sahibiyle mahkemelik olduklarını ve sorun yaşadıklarını kabul etti. Tuzla Projesi'nde 65 üyelerinin olduğunu belirten Bakırcı, "Çözüm aşamasındayız. Kentsel dönüşüm kapsamında Kartal- Pendik'te yer alan bu proje orada canlanacak. Üyelerimize de buradan yer vereceğiz" dedi.

"Paravan şirket kurdular"

Sözleşmede 30 Ağustos 2014'te dairelerin teslim edileceği tahahüt edilmesine karşın şirketin, şikâyetçi üyelere senet verdiği ama senetler ödenmeyince başlatılan icra takiplerinde şirketin malı olmadığının öğrenildiği belirtildi. Makrom Yapı'nın müteahhit şirketin sekreteri üzerine kurduğu paravan şirketle mallarını elden çıkardığı ileri sürüldü. Makrom Yapı'nın faaliyet izninin iptali, nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması istendi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Haklarında Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    11:29 Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.


Advertisement