Yusuf Halaçoğlu: Suriyeliler Geldi Salgın Hastalıklar Arttı - Son Dakika
Güncel

Yusuf Halaçoğlu: Suriyeliler Geldi Salgın Hastalıklar Arttı

Yusuf Halaçoğlu: Suriyeliler Geldi Salgın Hastalıklar Arttı

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ülkede Başbakan Davutoğlu'nun başka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başka konuştuğunu belirterek, aralarında çelişki olduğunu iddia etti.

24.10.2014 16:48  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ülkede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka konuştuğunu belirterek, aralarında çelişki olduğunu iddia etti. Halaçoğlu, Suriyeli çocukların ülkelerinde aşı olmadığı için bazı kentlerin salgın hastalık tehlikesi altında olduğunu da öne sürerek, Suriyeliler'e çalışma izni verilmesi ile birlikte de ülkede ekonomik olayların oluşabileceğine dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'de partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. MHP İl Başkanı Mete Eke'nin de bulunduğu basın toplantısında, son gelişmelere değindi. Halaçoğlu, "Basına yansımayan olaylar var. Bir Binbaşımız da Şırnak'ta trafik kazası geçirdi adı altında saldırı sonucu şehit oldu. Ciddi çatışmalar var. Hükümet ise akil insanları çağıran, provokatörlere rağmen çözüm sürecinin devam edeceğini söyleyen bir politika takip ediyor. Provokatör dedikleri doğrudan doğruya PKK'dan başka şey değil" dedi.

"HÜKÜMET CİDDİ SIKINTI İÇİNDE, ŞANTAJLA KARŞI KARŞIYA"

Hükümetin şantajla karşı karşıya kaldığını iddia eden Halaçoğlu, Abdullah Öcalan'a sekretarya kurulmasına yönelik girişimlere de değinerek, şunları söyledi:

"Hükümet ciddi sıkıntı içinde. Şantajla karşı karşıya. Abdullah Öcalan'ın verdiği süre vardı. Ne yapacak? Çözüm süreci adı altında Öcalan'a sekretarya verilmesi dile getiriliyor. Öcalan'la iletişim kurulması bu görüşmelerde tarafın lideri olarak masaya oturması söz konusu ediliyor. Öcalan'ın şartlarının iyileştirmesinden bahsediliyor. 40 bin kişin katili bir kişinin bu pozisyona düşmesi, aslında hükümetin yaptığı yanlış politikaların göstergesi olarak önümüze çıkmıştır."

"BAŞBAKAN AYRI CUMHURBAŞKANI AYRI KONUŞUYOR"

Son günlerde özellikle Kobani meselesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birbirleri ile çeliştiklerini iddia eden Halaçoğlu, "Başbakan bazı konularda sessiz kalıyor, süreci Cumhurbaşkanı yürütüyor. Şu an Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında tenakuz (çelişki) söz konusu olmaktadır. Bir bakıyorsunuz Cumhurbaşkanı başka şey, Başbakan başka şey söylüyor. Cumhurbaşkanı, peşmergelerin Türkiye üzerinden gitmeyeceğini açıklarken, Başbakan aksini söylüyor. Başbakan, PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğunu söylüyor, yapılacak yardımlar PKK'ya yapılacak yardım olur diyor. Türkiye şu an kavram kargaşaları ile karşı karşıya. Peşmergelerin 1 saat önce girmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Obama ile görüştükten sonra bu kez geçeceğini söylüyor. Kobani, Kanada'da değil, Amerika'nın sınırlarında da değil. Obama'ya nasıl Cumhurbaşkanı bu konuda teklif götürdüm diyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE PİYONLARLA SANTRANÇ OYNUYOR"

Irak'tan sonra Suriye'de de bir bağımsız Kürdistan yapılanmasının gelecekte söz konusu olacağını ve bunun arkasının da Türkiye geleceğini ileri süren Halaçoğlu, şunları söyledi: "Olaylar çok tehlikeli boyuta geldi. Başbakan 'ince bir satranç oyunu oynamaktayız' dedi. İnce bir satranç oyunu oynanıyor doğru. Ama veziri, kalesi, atı oyunun dışında kalmış, sadece piyonlarla oynanan bir satranç oynuyorsunuz ve bunda da kaybetmeye mahkumsunuz."

"SURİYELİLER ÜLKENİN YAPISINI BOZDU"

Türkiye'de şu anda 1,5 milyon Suriyeli'nin nerede olduğunu belli olmadığını belirten Halaçoğlu, "Bu insanlar nerede belli değil. Kimisi dilencilik yapıyor, kimisi cami önlerinde yaşıyor, ellerindeki kağıtlarla yardım istiyorlar. Suriye'de çocuklar aşılanmadığı için hastanelerde salgın hastalıklar arttı. Türkiye'ye hastalıklar geldi. Birçok yerde salgın var. Mülteci konusunda böyle bir politika takip edilmez. Tabi ki insanlara yardım edelim ancak güvenli bölgeler oluşturularak bu yapılmalıydı. Şu an anketlerde işimizi Suriyeliler alıyor diyenlerin sayısı yüzde 56, bunun yanında Suriyelileri istemeyenlerin sayısı yüzde 86. Asayişsizlik, hırsızlık birçok alanda ülkenin yapısı bozuldu. ve hükümet şimdi de bu insanlara çalışabilir adı altında kimlik veriyor. Şu an ülkede resmi işsizlik yüzde 8-9 oranında. Bu kadar işsiz varken, 1 milyon 800 bin Suriyeli'yi alıp, iş vereceğim diyorsunuz. 5 liraya çalışan adam varken asgari ücretle çalışan insan dahi istenmeyecek." dedi.

"HÜKÜMET BENDEN YARDIM İSTEMİYOR, DEMEK Kİ SİYASETEN KULLANACAKLAR"

Halaçoğlu, bir soru üzerine hükümetin talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Türkmenistan'da Sultan Alparslan'ın Mezarının Bulunması ve Türbe İnşası Projesi' kapsamında arkeolojik kazı çalışmalarını başlattığını belirterek, "Ben MHP'de siyaset yapıyorum diye ilim adamı kimliğimi kaybetmiş değilim. Benden yardım istemiyorlar. Oysan ben bu konuda araştırma yaptım ve mezarının nerede olduğunu bildiğimi söylüyorum. Demek ki siyaseten kullanacaklar ve ben buna izin vermem" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yusuf Halaçoğlu: Suriyeliler Geldi Salgın Hastalıklar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement